Βελτιώνονται οι φράχτες, βελτιώνονται και οι άλτες

Είναι γνωστό ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί. Για μας η ελευθερία κινήσεων, δράσεων και σκέψεων δεν καταργείται ούτε θεσπίζεται μέσα από νόμους αλλά θεωρείται δεδομένη και δεν περιορίζεται μόνο στο πλαίσιο του πανεπιστημίου. Υποστηρικτής της κατάργησης αυτής είναι τόσο ο πρύτανης Νίκος Παπαιωάννου όσο και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος, οι οποίοι στηρίζουν εκτός των άλλων και την αυτεπάγγελτη εισβολή των μπάτσων στον χώρο του ΑΠΘ αλλά ούτε λόγο δεν κάνουν για την ανακήρυξη του σιχαμένου εκπρόσωπου του Θεού Άνθιμου σε επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ. Ο σιχαμένος αυτός ξενοφοβικός ‘’Μητροπολίτης’’, νοσταλγός της χούντας, υποστηρικτής των φασιστών της Χρυσής Αυγής ανακηρύχθηκε διδάκτορας με τις ευχές της πρυτανείας του ΑΠΘ και του υπουργείου παιδείας στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης με τους μπάτσους να έχουν αποκλείσει την είσοδο σε αυτήν φυλάσσοντας για ακόμη μία φορά τους νταβατζήδες τους.

Λάβαμε 11/10/2019

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΤΕΣ

Είναι γνωστό ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει νομικά καταργηθεί. Για μας η ελευθερία κινήσεων, δράσεων και σκέψεων δεν καταργείται ούτε θεσπίζεται μέσα από νόμους αλλά θεωρείται δεδομένη και δεν περιορίζεται μόνο στο πλαίσιο του πανεπιστημίου. Υποστηρικτής της κατάργησης αυτής είναι τόσο ο πρύτανης Νίκος Παπαιωάννου όσο και ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος, οι οποίοι στηρίζουν εκτός των άλλων και την αυτεπάγγελτη εισβολή των μπάτσων στον χώρο του ΑΠΘ αλλά ούτε λόγο δεν κάνουν για την ανακήρυξη του σιχαμένου εκπρόσωπου του Θεού Άνθημου σε επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ. Ο σιχαμένος αυτός ξενοφοβικός ‘’Μητροπολίτης’’, νοσταλγός της χούντας, υποστηρικτής των φασιστών της Χρυσής Αυγής ανακηρύχθηκε διδάκτορας με της ευχές της πρυτανείας του ΑΠΘ και του υπουργείου παιδείας στην Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης με τους μπάτσους να έχουν αποκλείσει την είσοδο σε αυτήν φυλάσσοντας για ακόμη μία φορά τους νταβατζήδες τους. (https://www.imerodromos.gr/sta-moylochta-anakirychthike-epitimos-didaktoras-toy-apth-o-mitropolitis-anthimos/?fbclid=IwAR1Yx-_R9lCP06uC19TSU3kG1uqG6bruTYo2ObsNmLo-JhhL2Ye8O6araFQ)

Θλιβερό δεκανίκι  των παραπάνω αποτελεί η δημοσιογράφος του TV 100 Μαρία Αναγνωστίδου η οποία δίνει δημόσιο λόγο στις πρυτανικές αρχές να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που επικρατεί στο ΑΠΘ προσπαθώντας να εγκαθιδρύσουν μια νέα μπατσοκρατία εντός αυτού. Η ίδια άλλωστε ενοχλείται και από τους τοίχους που δεν είναι άσπροι όπως θα ήθελε αλλά βαμμένοι με συνθήματα και από τα πανό που είναι κρεμασμένα εντός του χώρου του πανεπιστημίου.(https://www.youtube.com/watch?v=_Vtnn6frbKk&fbclid=IwAR3XDx89FX2JDwci6KYzj-1lvGJGtUrzRgJCUgWCNAXN7K5g_PaO579iM68)

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν το κλείδωμα όλων των πορτών του ΑΠΘ εκτός από δύο πόρτες τις νυχτερινές ώρες. Ως απάντηση στην παραπάνω πρακτική κόπηκαν οι κλειδαριές των κεντρικών πορτών του ΑΠΘ από την πλευρά της Εθνικής αμύνης σε 3 διαδοχικές περιπτώσεις (συναυλία που πραγματοποιούνταν στις 20/9 στην θεολογική, πάρτυστην φιλοσοφικη στις 28/9 και σε φεστιβάλ ασύλου στις 4/10).Στις 5 Οκτωβρίου και ενώ λάμβανε μέρος το φεστιβάλ για την υπεράσπιση του ασύλου μπάτσοι εμφανίστηκαν στον χώρο του ΑΠΘ και ταυτόχρονα το πανεπιστήμιο ξεκίνησε την σιδηροκόλλησητων πορτών με πρόσχημα την καταδίωξηναρκεμπόρων.Παρόμοια δράση υπεράσπισης του ασύλου έγινε με παρέμβαση στον διευθυντή των φοιτητικών εστιών Σάββα Φιλιππίδη από συντρόφους την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019 (https://mpalothia.net/thessaloniki-paremvasi-ston-dieythynti-ton-foititikon-estion-s-filippidi-video/)

Είναι αστείο να θεωρεί κανείς ότι η κατάργηση του ασύλου δημιουργήθηκε εκτός των άλλων για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών. Το θέμα αυτό εδώ και χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Αθήνας. Όλοι πλέον γνωρίζουν το τρίπτυχο στρατός-αστυνομία-πιάτσες που ελέγχουν το εμπόριο των ναρκωτικών, με τον στρατό να αφήνει την είσοδο τους στην χώρα, την αστυνομία να τα προμηθεύει στους εμπόρους, οι οποίοι δημιουργώντας πιάτσες τα διακινούν. Ας σταματήσει λοιπόν το κράτος να καπηλεύεται το θέμα με σκοπό την κατάργηση του ασύλου αφού έμμεσος στόχος του είναι η καταστολή κάθε χώρου όπου δημιουργούνται ανατρεπτικά κινήματα, ιδέες και πρακτικές όπως αυτός του πανεπιστημίου.

Αφού λοιπόν οι πρυτανικές αρχές έχουν ξεκινήσει το διάλογο με τους μπάτσους ας ζητήσουν στην επόμενη κουβέντα τους το κράτος να μεταφέρει την πιάτσα των ναρκωτικών τους σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης. Γνωρίζουμε άλλωστε εδώ και χρόνια πως όταν το κράτος θέλει να υποβαθμίσει μια περιοχή κατευθύνει σε αυτή πιάτσες ναρκωτικών και ‘’παράνομων’’ όπως έγινε και στην περίπτωση των Εξαρχείων. Για μας που είμαστε χρόνια στην Θεσσαλονίκη αυτή η πιάτσα έχει ακολουθήσει κατά καιρούς την δικιά της διαδρομή (Ναβαρίνου, Λευκό Πύργο, Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους, πανεπιστήμια).

Εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα κλειδωμένα μυαλά αντιστοιχούν και σε κλειδωμένες πόρτες όμως ξέρουμε επίσης ότι οι ελεύθερες συνειδήσεις έχουν την δύναμη να σπάσουν τα κάγκελα. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του λοιπόν ελεύθερο υποκείμενο οφείλει στον ίδιο να προβεί σε πολύμορφες δράσεις για την υπεράσπιση την ελευθερίας ενός χώρου που ανήκει σε αυτή η να στηρίξει της ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες.

Δύναμη στον Κουρδικό λαό που καλείται να αντιμετωπίσει άλλη μια γενοκτονία στην οποία προβαίνει ο τούρκικος φασισμός με τις πλάτες της Αμερικής.

Δύναμη στους διωγμένους από τους μπάτσους καταληψίες της Αθήνας και παντού.

 Δύναμη σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες