Βέλγιο: Επιθέσεις σε περιπολικά, οχήματα μπάτσων και ένα επιχειρηματικό κέντρο “πράσινης τεχνολογίας” [12/06/2015]

0
185

greenbizzschade

Βρυξέλλες:

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ Πέμπτης 11 Ιουνίου και Παρασκευής 12 Ιουνίου 2015, ξέσπασε φωτιά στο χώρο του Greenbizz, ένα επιχειρηματικό κέντρο του τομέα της λεγόμενης “πράσινης τεχνολογίας”. Σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές.

Οι τουλάχιστον δύο εστίες που βρέθηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό. Η φωτιά ανακαλύφθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, αλλά οι πυροσβέστες έμειναν στον χώρο όλην την Παρασκευή.

Το φιλόδοξο εγχείρημα, χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και εκτελούμενο από την κατασκευαστική BAM, διαβόητο κατασκευαστή φυλακών, σίγουρα θα καθυστερήσει.

Antwerp:

Πέντε περιπολικά και πέντε προσωπικά οχήματα μπάτσων σαμποταρίστηκαν στον χώρο στάθμευσης των αστυνομικών στρατώνων, στο Noorderlaan. Στα περιπολικά τοποθετήθηκαν καρφιά, ώστε να σκάσουν τα λάστιχα. Τα προσωπικά οχήματα των μπάτσων σαμποταρίστηκαν αφαιρώντας τα μπουλόνια των τροχών.

Καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του, ένας μπάτσος αντιλήφθηκε το σαμποτάζ (πριν πάθει ένα ατύχημα) και ειδοποίησε τους συναδέλφους του.

Ο/οι σαμποτέρ κατάφεραν να εισβάλλουν σε αυτόν τον καλά επιτηρούμενο χώρο, αποφεύγοντας τις κάμερες ασφαλείας και ανοίγοντας μια τρύπα στην περίφραξη.

06/09/2015

Μετάφραση: Inter Arma

Πηγή: Act for freedom now! (1,2)

via interarma.info