Τώρα τρομοκρατούν και τους δικηγόρους!

Τελικά δεν άντεξαν. Ασκησαν ποινική δίωξη κατά του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, ο οποίος είχε αποστείλει σε κρατούμενους των φυλακών Κερκύρας κείμενο το οποίο συνέταξαν κρατούμενοι, το έστειλαν στο γραφείο του και τον παρακάλεσαν να το στείλει στην Κέρκυρα, γιατί οι ίδιοι δεν είχαν δυνατότητα επικοινωνίας. Το έστειλε με κάθε επισημότητα, στο fax της φυλακής, και όχι με κάποιο παράνομο τρόπο.

Αν αυτό καθιστά προκλητική τη δίωξη του γνωστού δικηγόρου για «πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος» (άρθρο 184 Ποινικού Κώδικα), ακόμη πιο προκλητική την καθιστά το περιεχόμενο του κειμένου των κρατουμένων, το οποίο έστειλε στην Κέρκυρα ο Φρ. Ραγκούσης. Ιδού τα «επίμαχα» σημεία, στα οποία -κατά την εκτίμησή μας- στηρίχτηκε η δίωξη:

«Οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές ενώνουμε την φωνή μας και διεκδικούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί το νέο φασιστικό νομοσχέδιο για την λειτουργία μιας φυλακής μέσα στη φυλακή. Ενα νομοσχέδιο “εν θερμώ” που γίνεται κατά παραγγελία του Υπουργού της Αστυνομίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να σταματήσει η κατηγοριοποίηση των κρατουμένων. Ολοι οι κρατούμενοι έχουμε ίσα δικαιώματα. Να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην άδεια που στην Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας (μόνο το 2-3% των κρατουμένων δεν επιστρέφουν). Τα κονδύλια για την κατασκευή – μετατροπή των φυλακών υψίστης ασφαλείας να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση συνθηκών κράτησης (ελλείψεις συσσιτίου, θέρμανσης, νερού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).

Όλοι οι κρατούμενοι οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και θα κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους διαρκούς τιμωρίας και στέρησης της ελπίδας.

Καλούμε τον Υπουργό και τον κάθε αρμόδιο να αναλογιστεί τις ευθύνες του καινα ανοιχτεί ένας δημόσιος διάλογος για τις φυλακές και τα πραγματικά τους προβλήματα. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε δυναμικά, όλοι μαζί ενωμένοι, ενάντια στην αδικία και την στέρηση των δικαιωμάτων μας».

Για διεκδίκηση, οργάνωση, συντονισμό, αγώνα μιλάει το κείμενο. Δικαιώματα που έχουν και οι κρατούμενοι, όπως κάθε έλληνας πολίτης.

Δικαιώματα που ήδη ασκούν (το κείμενο έχει υπογραφεί από εκατοντάδες κρατούμενους σε πολλές φυλακές και έχει αποσταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης).

Η κατηγορία είναι γελοία, οπότε εκείνο που μένει είναι η προσπάθεια τρομοκράτησης των δικηγόρων που συμμετέχουν σε πολιτικές δίκες, υπερασπιζόμενοι αγωνιστές του αντάρτικου πόλης. Τακτική που μας είναι γνωστή από το παρελθόν στη Γερμανία και την Ιταλία και η οποία κουρελιάζει στοιχειώδεις αρχές του αστικού δικαίου. Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αν ο Φρ. Ραγκούσης δεν υπερασπιζόταν μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, θα ασκούνταν αυτή η γελοία -και συνάμα προκλητική- δίωξη σε βάρος του;

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αναδημοσίευση από : ΚΟΝΤΡΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες