Τοποθέτηση της συντρόφισσας που διώκεται για την υπόθεση “Σύντροφοι – συντρόφισσες”

0
373

Τοποθέτηση της συντρόφισσας από τους 4 αναρχικούς που διώκονται για την υπόθεση “Σύντροφοι – συντρόφισσες”

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τη Δευτέρα 09/03 μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας παρουσία εισαγγελέα εισβάλουν στο σπίτι μου στη περιοχή του Γκύζη. Ο λόγος για τον οποίο μου ανακοίνωσαν οτι πραγματοποιείται η έρευνα, ήταν για μια υπόθεση που αφορά μια υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία “σύντροφοι – συντρόφισσες”. Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας κατάσχονται πλήθος αντικειμένων, ηλεκτρονικών συσκευών, συσκευών αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, γραπτές σημειώσεις, φωτογραφίες όπως επίσης βιβλία και έντυπα πολιτικού περιεχομένου. Τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα έγιναν λόγος για τη προσαγωγή μου στη ΓΑΔΑ. Εκεί διαπιστώνω πως έχουν προσαγάγει άλλους 3 φίλους/συντρόφους, εκ των οποίων ο ένας έχει συλληφθεί ήδη από το προηγούμενο βράδυ. Συγκεκριμένα, για το σύντροφο αυτό πληροφορήθηκα πως του έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κατηγορείται για συμμετοχή στην υποτιθέμενη τρομοκρατική οργάνωση “σύντροφοι – συντρόφισσες”. Στους άλλους δύο συντρόφους και σε εμένα μας ανακοινώνεται μετά από αρκετή ώρα η σύλληψη μας η οποία προέκυπτε απ΄ τα κατασχεθέντα αντικείμενα που βρήκαν στα σπίτια του καθενός. Την επόμενη μέρα Τρίτη 10/03 οδηγούμαστε οι 3 στον εισαγγελέα όπου και μας έγιναν γνωστές οι κατηγορίες πλημμέληματικού χαρακτήρα ενώ ο 4ος οδηγείται στον ανακριτή. Λίγη ώρα αφότου ο σύντροφος μας έχει επιστρέψει απ’ τον ανακριτή μας ανακοινώνεται η εκ νέου σύλληψη μας (των 3) με την κατηγορία για συμμετοχή και ένταξη στη δήθεν τρομοκρατική οργάνωση “σύντροφοι – συντρόφισσες” καθώς και για 54 επιθέσεις από το 2016 μέχρι και σήμερα. Ξαφνικά δηλαδή οι κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα αναβαθμίστηκαν με τη προσθήκη του 187Α. Οι 3 οδηγούμαστε στο δικαστήριο για τα πλημμελήματα όπου και παίρνουμε αναβολή, ενώ ταυτόχρονα παίρνουμε 3ήμερη προθεσμία για την απολογία της εκ νέου σύλληψη μας. Το Σάββατο 14/03 αφού μας ανακοινώνουν ακραίους περιοριστικού όρους (απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας και επαφής με τους υπόλοιπους τρείς φίλους και συντρόφους, απαγόρευση εισόδου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, παρόν κάθε 10 μέρες σε ΑΤ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε συνάθροιση που σκοπό έχει τη διαμαρτυρία είτε εν στάση είτε σε πορεία, ενώ στον έναν σύντροφο του επιβάλουν τη μετεγκατάστασή του σε άλλη πόλη), μας αφήνουν “ελεύθερους”.

ΔΙΩΞΕΙΣ

Αφορμή για τις διώξεις πρωτίστως του πρώτου συντρόφου και δευτερευόντως και των υπολοίπων τριών, αποτελεί η οπτική αναγνώρισή του από δύο μπάτσους σε βίντεο, για επίθεση στο ίδρυμα Μητσοτάκη στις 6/1 και 3/1 όπου δήθεν πραγματοποιούσε κατόπτευση του χώρου, γεγονός εξωπραγματικό αφού ο σύντροφος βρισκόταν στις 6/1 σε φιλικό του σπίτι χιλιόμετρα μακριά, ενώ στις 3/1 εργαζόταν. Η δολοπλοκία του κράτους συνεχίζεται με το μεγάλο κατηγορητήριο που αφορά 54 επιθέσεις από το 2016 μέχρι και σήμερα με κερασάκι, της τόσο αδέξια στημένης μηχανορραφίας, την τρομοκρατική οργάνωση “σύντροφοι – συντρόφισσες”.Οι κατηγορίες αυτές καθώς και οι διώξεις συνοδεύονται από την παντελή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων ή στοιχείων όπως για παράδειγμα ένα βίντεο στο όποιο εμφανίζεται άνθρωπος 30 πόντους κοντύτερος απ’ το σύντροφο που λένε πως είναι αυτός. Ταυτόχρονα, ενώ πολλές απ’ τις 54 επιθέσεις για τις οποίες μας κατηγορούν λένε πως συντελέστηκαν από ένα και μόνο άτομο, για την εκάστοτε επίθεση μας τοποθετούν και στους 4 στο ίδιο κατηγορητήριο γεγονός παράλογο καθώς αριθμητικά και μόνο να το εξετάσει κάποιος είναι κάτι που δε στέκει. Με αυτό το γελοίο κατηγορητήριο εκκινείται το στήσιμο μιας ακόμα πολιτικής σκευωρίας, μιας υπόθεσης φιάσκο που ούτε οι μπάτσοι ούτε οι ανακριτές ούτε οι εισαγγελείς μπορούν να στηρίξουν. Αρνούμαι όπως και οι υπόλοιποι σύντροφοι όλες τις κατηγορίες, για τις οποίες άλλωστε δεν εμφανίζεται κανένα απολύτως στοιχείο, πέραν της ίδιας της πολιτικής μου/μας ταυτότητας.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ – ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Ιδού λοιπόν, το κράτος προσπαθώντας να πουλήσει το ιδεολόγημα του “πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία” κατασκευάζει οργανώσεις. Η τρομοκρατική οργάνωση που δημιούργησαν, με την επωνυμία “σύντροφοι – συντρόφισσες”, είναι όπως ισχυρίζονται, μια οργάνωση η οποία δρα από το 2016 μέχρι και σήμερα και πραγματοποιεί επιθέσεις στην Αθήνα. Η λογική αυτή ξεπερνά τα όρια του κανονικού και του πραγματικού με έναν τρόπο που μόνο γελοίος μπορεί να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά το όνομα της περίφημης αυτής οργάνωσης, δεν είναι παρά μια υπογραφή που χρησιμοποιεί ο ευρύτερα α/α χώρος χρόνια τώρα. Τη χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, τη χρησιμοποιούν στο παρόν και θα τη χρησιμοποιήσουν στο μέλλον. Ο καθένας άμα ψάξει θα βρει εκατοντάδες κείμενα με την ίδια υπογραφή σε όλη την Ελλάδα, πολύ πιθανόν και στο εξωτερικό. Η νέα αυτή μεθόδευση, η χρήση δηλαδή μιας ευρύτερης υπογραφής και η μετατροπή της σε ονομασία τρομοκρατικής οργάνωσης είναι κάτι το πρωτόγνωρο που μόνο σκοπό έχει το “τσουβάλιασμα”ενός μεγάλου, ετερόκλητου και πολύμορφου πεδίου δράσης του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς επίσης και τον εκφοβισμό όσων ανήκουν σε αυτό. Σειρά επόμενων τρομοκρατικών οργανώσεων είναι: “αλληλέγγυοι- αλληλέγγυες”, “αναρχικοι – αναρχικές”, “κομμουνιστές – κομμουνίστριες” και το τσουβάλι δεν έχει τελειωμό.

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Α/Α ΧΩΡΟΥ

Προφανώς και δε πέσαμε απ’ τα σύννεφα, με όλο αυτό το γελοίο κατασκεύασμα το οποίο αγγίζει τα όρια του τραγέλαφου, καθώς πάντα κύρια στρατηγική του εκάστοτε κράτους παραμένει η καταστολή των αντιστάσεων και όσων αγωνίζονται ενάντια σε αυτό. Όπως επίσης δεν αποτελεί νέα μέθοδο αυτή, της ποινικοποίησης των προσωπικών σχέσεων. Η ποινικοποίηση των αξίων της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης είναι αυτό που ποτέ δε θα καταφέρουν. Για αυτό, η αντεκδίκηση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών έχουν ως συνέπεια τις προσαγωγές – απαγωγές συντρόφων, τις εισβολές σε σπίτια, τις εξοντωτικές ποινές, τις αλλεπάλληλες δικογραφίες, τις τεράστιες χρηματικές εγγυήσεις, τις προφυλακίσεις και φυλακίσεις βάση αίολων στοιχείων (όπως αυτό του DNA) και τους ακραίους περιοριστικούς όρους.

Μας είναι γνωστά όλα αυτά…

Η δίωξη αυτή δεν αφορά μόνο εμάς τους τέσσερις αλλά ευρύτερα το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα. Αφορά τους φίλους και τις φίλες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους αναρχικούς και τις αναρχικιές, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες. Αφορά όσους αμφισβητούν την εξουσία του κράτους και των θεσμών του, όσους αντιπαρατίθενται με κάθε τρόπο στους σχεδιασμούς του, όσους στοχεύουν στην αποσταθεροποίση του, όσους αγωνίζονται, όσους έχουν οράματα και όνειρα για κάτι διαφορετικό από το κυρίαρχο παραμύθι που πουλάνε. Γιατί τα όνειρα και οι αξίες δεν ποινικοποιούνται ούτε φυλακίζονται. Οι κινήσεις τρομοκρατίας, επιβολής φόβου και καταστολής του κράτους δε χωράνε στις αξίες μας. Η επίθεση του κράτους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στοχεύοντας στην πλήρη εξόντωση όσων μάχονται και αγωνίζονται. Απέναντι στην βία του κράτους, του κεφαλαίου και των μηχανισμών τους, η δικιά μας αντιβία είναι δίκαιη.

Μέχρι τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα,

μαζί με όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες,

μέχρι το τέλος,

δε μας φοβίζουν.

Με όπλο την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα για ένα κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ – ΑΝΑΡΧΙΑ

Η συντρόφισσα

Πρωτότυπη δημοσίευση 31/05/2020
via athens.indymedia.org