Το express του Μεσονυκτίου συνεχίζει χωρίς σταματημό

Λάβαμε 11/07/2019

Το express του Μεσονυκτίου συνεχίζει χωρίς σταματημό

Το δικαίωμα στην θεραπεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η περίπτωση της Δικηγόρου Barkin Timtik είναι χαρακτηριστική. Διαγνώστηκε με κύστη 14 εκατοστών η οποία ενδεχομένως να έχει καρκίνο.

Η Β Τimtik δικηγόρος του νομικού γραφείου του Λαού και βρίσκεται προφυλακισμένη σε φυλακή της Τουρκίας εδώ και αρκετό καιρό με ελλιπείς συνθήκες υγειονομικές περίθαλψης οι οποίες καθιστούν επισφαλή την κατάσταση της υγείας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες και λόγω της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει για την απελευθέρωση της, το Τουρκικό καθεστώς την μετέφερε εσπευσμένα και εν κρυπτό χωρίς να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Επισημαίνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δυνατότητα επιλογής ιατρού καθώς και θεραπείας είναι αναγνωρισμένο δικαίωμα του ανθρώπου, σύμφωνα με την «Διακήρυξη της Λισαβόνας για τα Δικαιώματα του Ασθενούς».

Η παρεμπόδιση της ολοκληρωμένης θεραπείας στην B. Τimtik αποτελεί ξεκάθαρη εκδικητική πράξη από το Τουρκικό κράτος. Μέχρι και σήμερα η B. Tιμτίκ αν και χειρουργημένη παραμένει προφυλακισμένη. Είναι πασιφανές ότι οι συνθήκες φυλάκισης της, εμποδίζουν τις απαραίτητες συνθήκες για τη θεραπεία της, ενώ οι μεταφορές από και προς το νοσοκομείο γίνονται με ακατάλληλα οχήματα. 

Ως Αλλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας ζητούμε να γίνουν σεβαστές οι διεθνείς συνθήκες δικαιωμάτων των ασθενών καθώς και την απελευθέρωση της B. Tιμτίκ με στόχο της ολοκληρωμένη και αποτελεσματική, παρακολούθηση & θεραπεία της υγείας της.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες