Θήβα: Ενημέρωση/Συζήτηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το συνεχιζόμενο οικολογικό και διατροφικό έγκλημα

0
463

Λάβαμε 27/01/2020

Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος ο οποίος έπειτα από 13 χρόνια εργασίας στην «Ανδρομέδα» κάνει σωρεία καταγγελιών για χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, για σάπιες τροφές, και για τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον απολύεται και διώκεται δικαστικά.

Η εταιρεία μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του.

Το 2018 έλαβε ποινή από το δικαστήριο 7 χρόνια χωρίς αναστολή καθώς κατήγγειλε τη χρήση χημικών ουσιών.
Η δίκη που θα γινόταν στην Ηγουμενίτσα, αναβλήθηκε – για τον Μάρτιο του 2020- θα κρίνει αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της εταιρείας να φυλακιστεί για 27 χρόνια γιατί, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος «… έκανε 108 παραβιάσεις δημοσιοποιώντας τις πρακτικές τους, ενώ του είπαν να μη δημοσιοποιήσει τίποτα σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει».

Την Παρασκευή 31 /1 στην ΣΦΗΝΑ (Κάδμου 48) στις 7 το απόγευμα ενημερωνόμαστε για όσα κατέγραψε και καταγγέλει για την οικολογική και διατροφική καταστροφή που συντελείται στις ιχθυοκαλλιέργειες. Για τη χρήση καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, τα χρώματα των διχτυών αλλά και τα εργατικά ατυχήματα. Συζητάμε επίσης για τον ρόλο που έχουν η δικαιοσύνη και οι πολυεθνικές σε τέτοια ζητήματα..

Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.

Η Σφήνα
αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος