Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο ιταλικό προξενείο για τις διώξεις 45 συντρόφων

0
478

Το Σεπτέμβρη του 2019, η εισαγγελική υπηρεσία του Κάλιαρι δημιούργησε μια υπερδικογραφία που αφορά όλες τις αντιμιλιταριστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2014-2017 προσάπτοντας κατηγορίες σε 45 συντρόφισσες και συντρόφους-με 5 από αυτούς να κατηγορούνται με το άρθρο 270bis, για “ανατρεπτική οργάνωση με τρομοκρατικές προθέσεις”. Οι κατηγορίες αφορούν παρεμβάσεις ενάντια στον εντεινόμενο μιλιταρισμό και την εδαφική στρατιωτικοποίηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ιταλία-αντιμιλιταριστικές πορείες και δράσεις, συγκεντρώσεις έξω από στρατιωτικές βάσεις και παραβιάσεις επιτηρούμενων στρατιωτικοποιημένων ζωνών.

Η νέα αυτή δικαστική εκστρατεία αποτελεί μέρος της εντατικοποίησης της καταστολής από το ιταλικό κράτος που εδώ και ένα χρόνο έχει εξαπολύσει ένα ιδιότυπο πογκρόμ ενάντια σε όσους αγωνίζονται ή αποτελούν πλεονάζον δυναμικό για την ακροδεξιά ρητορική της κυβέρνησης Σαλβίνι. Μέσα σε ένα χρόνο ήδη μετράμε τον κατασταλτικό ρεβανσισμό των κρατικών και δικαστικών αρχών μέσα από υποθέσεις όπως η σύλληψη, έκδοση και φυλάκιση του χρόνια καταζητούμενου αγωνιστή Cesare Battisti, οι κατασταλτικές επιχειρήσεις “Scintilla” και “Renata” αλλά και η πρόσφατη φυλάκιση του αναρχικού συντρόφου Giuseppe Sciacca που κατηγορείται για “κατασκευή, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικής ύλης”, για την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στη Ladisa, την εταιρεία που διαχειριζόταν το κυλικείο στο CPR (“Κέντρο Προσωρινής Διαμονής”, φυλακή για μετανάστ(ρι)ες) του Τορίνο

Το ιταλικό κράτος στοχοποιεί αυτή τη φορά 45 άτομα για πράξεις που εντάσσονται στο συλλογικό πλαίσιο δράσης εκατοντάδων αγωνιστριών και αγωνιστών που όλα αυτά τα χρόνια αντιστέκονται στην εντατικοποίηση του μιλιταρισμού στα ιταλικά εδάφη. Κατηγορεί 5 αγωνιστές για τρομοκρατία, την ίδια στιγμή που σπέρνει το φόβο, τη βία και την τρομοκρατία από του πολέμους τους οποίους γεννά και συμβάλλει. Από τη συμμετοχή, τη στήριξη και συμβολή στον πόλεμο της Συρίας (μέσα από τις νατοϊκές βάσεις αλλά και την βιομηχανία όπλων Leonardo που αποτελεί την 9η ισχυρότερη διεθνώς, με το ιταλικό κράτος να κατέχει το 30.2% των μετοχών)  μέχρι τον πόλεμο που διεξάγει όλους αυτούς τους μήνες ενάντια στους μετανάστες η φασιστική κυβέρνηση Σαλβίνι.

Η μεθοδικότητα με την οποία κινείται η κυβέρνηση Σαλβίνι που από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης, κήρυξε ανεπιθύμητους όλους τους μετανάστες μπλοκάροντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, δείχνει πως σιγά σιγά τα θαλάσσια ύδατα μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας θα μετατραπούν σε ένα τεράστιο ναρκοθετημένο στρατόπεδο. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της υπουργού Άμυνας Elisabetta Trenta, πως στις αμυντικές δαπάνες που επιβάλλει ως προϋπόθεση το ΝΑΤΟ για τα κράτη-μέλη, οφείλουν πλέον να συνυπολογίζονται και οι μη στρατιωτικές επενδύσεις που ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών αναφερόμενη στην προστασία των ενεργειακών υποδομών, κοινώς στις επενδύσεις που έχει μεταξύ άλλων και το ιταλικό κράτος από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου στο Ιόνιο αλλά και τους αγωγούς φυσικού αερίου που καταλήγουν μέσω της Ελλάδας στους σταθμούς της Ιταλίας.

Σε αυτούς του πολέμους έχουμε χρέος να σταθούμε εμπόδιο, μπλοκάροντας την εξοπλιστική δυνατότητα των κρατών, τις βιομηχανίες όπλων και αμυντικών συστημάτων, την εδαφική ισχυροποίηση και ακεραιότητα των στρατιωτικοποιημένων ζωνών που καταλαμβάνουν όλο και περισσότερα εδάφη γύρω μας. Να μπλοκάρουμε τις διακρατικές συνεργασίες κάτω από τον πολεμικό ορίζοντα του ΝΑΤΟ, πολεμώντας ο καθένας τον εχθρό μέσα στην ίδια του τη χώρα.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται ενάντια στον ιταλικό μιλιταρισμό οικοδομώντας στην πράξη ένα μαχόμενο διεθνές αντιπολεμικό κίνημα που θα μπλοκάρει τα εγκληματικά σχέδια της εξουσίας πάνω στις ζωές μας.

Πόλεμο στο ΝΑΤΟ-Μαζικές αρνήσεις στράτευσης

Επίθεση στα κράτη και τους στρατούς τους

Κατάληψη Terra Incognita

Πρωτότυπη δημοσίευση 13/12/2019
via terraincognita.squat.gr