Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση σε μονάδα διανομής της Lafarge- ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

0
187

Η ιστορία της μόλυνσης που προκαλεί το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – LAFARGE στο Βόλο πάει μακρυά με τα υποτυπώδη φίλτρα που πολλές φορές υπολειτουργούσαν. Η τσιμεντοβιομηχανία όμως πλέον, εδώ και 3 χρόνια, περνώντας σε ένα ακόμη πιο οικονομικό τρόπο παραγωγής ενέργειας για τις ανάγκες του εργοστασίου μέσω της καύσης εισαγόμενων -από την Ιταλία- πλαστικών σκουπιδιών, έχει αναβαθμίσει ακόμη περαιτέρω τις συνέπειες στον φυσικό κόσμο αλλά και στις ζωές των κατοίκων με το μολυσμένο αέρα που βρωμάει καμένο πλαστικό, το μολυσμένο έδαφος, τη σκόνη που έχει γεμίσει τις αυλές των σπιτιών.

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή του μαφιόζου Μπέου, έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία μονάδας μετατροπής σκουπιδιών σε κατάλληλη καύσιμη ύλη, για να καταφέρει – μετά από τις στημένες κόντρες μπροστά στις κάμερες- να μπει και αυτή στη μπίζνα.

Οι κάτοικοι του Βόλου αύριο στις 12.00 θα πραγματοποιήσουν μία μαζική διαδήλωση για να υπερασπιστούν το φυσικό κόσμο, την υγεία και τις ζωές τους από ένα ακόμη success story ανάπτυξης για το κεφάλαιο, όπως αντίστοιχα συμβαίνει στο Κορδελιό με τη δυσωδία που έχουν γεμίσει την περιοχή τα ΕΛΠΕ, όπως συμβαίνει στη Λευκίμμη με τον ΧΥΤΑ, στη Β. Ελλάδα με τη διέλευση του αγωγού TAP και σε λίγο στην Πελοπόννησο και στη Δυτική Ελλάδα με τη διέλευση του -προς υπογραφή την επόμενη εβδομάδα- αγωγού East Med. Όπως αντίστοιχα συμβαίνει εδώ και χρόνια στη Χαλκιδική με την εξόρυξη χρυσού, στην Πτολεμαΐδα με το λιγνίτη και σε λίγο καιρό στην Ήπειρο, το Ιόνιο και την Κρήτη με τις εξορύξεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Όπως αντίστοιχα συμβαίνει με την ακατάπαυστη και πολλές φορές μη αναστρέψιμη μόλυνση που επιφέρει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που δεν αρκείται στην εκμετάλλευση των εργαζομένων αλλά έχει απαραίτητη προϋπόθεση και το ξεζούμισμα της φύσης.

Μέσα σε μία μακρά περίοδο καπιταλιστικής κρίσης που όλο και βαθαίνει δίχως οι κεφαλαιοκράτες να έχουν καταφέρει να φτάσουν στα σχεδιαζόμενα ποσοστά κερδοφορίας οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών, ελεύθερων χώρων, δασικών εκτάσεων, υπηρεσιών θα είναι ο κανόνας, οι μειωμένοι μισθοί, οι εντατικοί ρυθμοί εργασίας, η αύξηση του κόστους ζωής και τα εργατικά ατυχήματα θα είναι ο κανόνας, η όλο και πιο εύκολη μόλυνση της φύσης για τα κέρδη του κεφαλαίου θα είναι ο κανόνας.

Ώσπου τουλάχιστον αγώνες σαν κι αυτόν που δίνουν οι κάτοικοι του Βόλου, της Χαλκιδικής, της Ηπείρου, της Β. Ελλάδας, της Λευκίμμης, με πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη καταφέρουν να μπλοκάρουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. Μαζί με τους εργατικούς αγώνες που θα αναβαθμίσουν τους όρους ζωής του προλεταριάτου, μαζί με κάθε κοινωνικό αγώνα.

Πολλά χρόνια ήττας, άλλοτε με άγρια καταστολή και άλλοτε με ύπουλη αφομοίωση, μας έχουν κάνει ηττοπαθείς, μοιρολάτρες, βολεμένους με το μικρότερο κακό. Από την άλλη μας έχουν κάνει να αντιληφθούμε τα όρια των θεσμικών δρόμων, της ανάθεσης, της διαμεσολάβησης από “ειδικούς” επαγγελματίες συνδικαλιστές και οικολόγους.

Και μέσα στην προσωρινή κοινωνική νηνεμία που επικρατεί, αγώνες σαν κι αυτόν που δίνουν οι κάτοικοι του Βόλου, δίνουν κουράγιο σε όλους και σε όλους μας και ξαναφέρνουν την ελπίδα στο προσκήνιο.

Ελπίδα που υπάρχει μόνο στα δικά μας χέρια και έρχεται μόνο με τους δικούς μας αγώνες που θα δικαιωθούν και θα δικαιώσουν κάθε μας ανάγκη και προσδοκία μόνο με τη δημιουργία ενός κόσμου που θα βασιστεί στην αποανάπτυξη και την αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό κόσμο, ενός κόσμου χωρίς ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, ενός κόσμου χωρίς ανισότητες και διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, τη σεξουαλικότητα. Ενός κόσμου ελευθερίας, κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης, ισότητας.

Θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης αλλά και σεβασμού στο δύσκολο αγώνα που δίνουν απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, απέναντι σε τοπικούς και κεντρικούς άρχοντες, οι κάτοικοι του Βόλου που αύριο θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης, επισκεφτήκαμε το κεντρικό σημείο διανομής της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – LAFARGE στη βιομηχανική περιοχή της παραλίας Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη και κρεμάσαμε μερικά πανό περιμετρικά του εργοστασίου.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ,
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα Ανατολικά

via anatolika.espivblogs.net