Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Παναγίας Λαοδηγήτριας

0
562

Ανάληψη ευθύνης για την παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Παναγίας Λαοδηγήτριας στην οδό Αισχύλου 17 στη Θεσσαλονίκη

Η πνευματικότητα της εκκλησίας είναι βαμμένη με αίμα

Την Παρασκευή 23 Μάρτη 2018 η 29χρονη Ελένη Φρατζή δίνει τέλος στη ζωή της. Ήδη από τα 4 της χρόνια η Ελένη υιοθετήθηκε από τον ιερέα Στυλιανό Σάββα και τη γυναίκα του. Για πάνω από 15 χρόνια, η Ελένη αποτέλεσε το θύμα παιδεραστίας και σεξουαλικής επιβολής από τον ιερέα-πατριό της, με την πλήρη συγκάλυψη της γυναίκας του. Από τα 10 της χρόνια προσπάθησε να μιλήσει για την κακοποίηση που βίωνε καθημερινά χωρίς κανένας να την πιστέψει. Προσπάθησε να σπάσει τη σιωπή και να μιλήσει για τους καθημερινούς βιασμούς που δέχονταν το σώμα της, θέλοντας να δώσει τέλος στη δική της κακοποίηση. Και όμως δε “δικαιώθηκε”.

Ο ιερέας-βιαστής ύστερα από φυλάκιση 2 ετών επανάκτησε τα θρησκευτικά του καθήκοντα και μάλιστα απολαμβάνοντας την πιο χυδαία συνθήκη: τοποθετήθηκε σε μοναστήρι γυναικών και μάλιστα κοντά σε παιδικό περιβάλλον, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα με την ευχή του Θεού να συνεχίσει να ικανοποιεί τις ίδιες σεξουαλικές του ορέξεις. Και αυτό το μίασμα αντί να κρύβεται, υπερασπίζεται τον εαυτό του ως θύμα αντί για θύτη.

Αυτή είναι η πνευματικότητα της εκκλησίας. Αυτή είναι η πίστη στο θείο δίκαιο και ηθικό. Μια συνθήκη, η ιστορία της οποίας είναι γραμμένη με αίμα αντί για μελάνι. Η Ελένη δεν ήταν η μόνη. Η εκκλησία έχει το παρελθόν της βουτηγμένο στην “αμαρτία”. Δεν ξεχνάμε την υπόθεση του Παπάφειου, όπου δεκάδες παιδιά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά-υπόθεση για την οποία ο φασίστας μητροπολίτης Άνθιμος αθωώθηκε, κατηγορούμενος για υπόθαλψη. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί και η υπόθεση του κατά τα άλλα ευσεβούς μητροπολίτη Αμβρόσιου, που έχει δικαστεί και αθωωθεί επανειλημμένα για τα κηρύγματα μίσους, με τελευταίο τη δήλωσή του για θανάτωση των ομοφυλόφιλων.

Τη Δευτέρα 16 Απρίλη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Παναγίας Λαοδηγήτριας στην οδό Αισχύλου 17 στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας το δικό μας μήνυμα ενάντια στην πνευματικότητα της εκκλησίας. Τα πνευματικά κέντρα είναι ακόμα μια βιτρίνα που ξεπλένει τις αμαρτίες της ιερής μαφίας. Εκεί που το άγγιγμα του παπά βαφτίζεται άγγιγμα του Θεού και η αθωότητα ασφυκτιά κάτω από το βλέμμα αυτών που εποφθαλμιούν παραπάνω εξουσία στις ζωές των πιστών.

Καμία εμπιστοσύνη στην ιερή μαφία.

Να πολεμήσουμε τον θρησκευτικό παροξυσμό και την εξουσία που επιβάλλει στις ζωές όλων μας.

via athens.indymedia.org