Θεσσαλονίκη: Παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης για το Epoch 2019

0
214

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης με αφορμή το συνέδριο για τις υπεράκτιες εξορύξεις-EPOCH 2019.

Την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη μέλη της συλλογικότητάς μας μαζί με συντρόφισσες και συντρόφους, πραγματοποίησαν παρέμβαση αντιπληροφόρησης με κείμενα και πανό στο χώρο του Greenwave festival-μέρα που ήτα αφιερωμένη στην κλιματική κρίση, την ενεργειακή πολιτική και τις εξορύξεις.

Ακολούθησαν αφισοκολλήσεις με στράτσα και πανό μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη βρεθήκαμε στη συνάντηση Κινημάτων που αντιστέκονται στην λεηλασία του περιβάλλοντος και την καταστροφή των τοπικών κοινωνιών (Γιορτή της Από κοινού συνέλευσης) στην κοινότητα αγώνα των Σταγιατών Πηλίου.

Στις 16 και 17 Σεπτέμβρη στο συνεδριακό κέντρο του Μακεδονία Palace θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο για τις υπεράκτιες εξορύξεις-EPOCH 2019 (Εκθεσιακός και Παραγωγικός Σύνδεσμος Offshore Congress), μία σύνοδος κεκλεισμένων των θυρών υπό την αιγίδα του ομίλου BGS. Η σύνοδος κατά την οποία θα παραστούν ευρωπαϊκοί παράγοντες καθώς και επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, φιλοξενείται από τον όμιλο Hellenic Petroleum.

Στόχος της συνόδου, δεν είναι κανένας άλλος από την καλύτερη δυνατή οργάνωση σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, της εντεινόμενης υφαρπαγής και λεηλασίας του φυσικού κόσμου μέσα από εξορύξεις υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου. Τα εδάφη που έχουν ήδη παραχωρηθεί για έρευνα κοιτασμάτων, αφορούν περιοχές της Ηπείρου, ολόκληρο το Ιόνιο και τα οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Ταυτόχρονα δεκάδες παράλληλα αναπτυξιακά έργα (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, υπερεθνικοί ενεργειακοί αγωγοί κτλ) μετατρέπουν τις ζωές και το μέλλον όλων μας σε απόλυτη δυστοπία. Να αντισταθούμε στους σχεδιασμούς που λεηλατούν και καταστρέφουν τη φύση και τις ζωές μας, οικοδομώντας ή ενισχύοντας τοπικές κοινότητες αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ενάντια στο συνέδριο για τις υπεράκτιες εξορύξεις

Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία

Πρωτότυπη δημοσίευση 15/09/2019
via terraincognita.squat.gr