Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις στο κέντρο σε αλληλεγγύη με τις καταλήψεις

0
446

Θεσσαλονίκη-Αλληλεγγύη στις καταλήψεις!

Στις 17 Δεκεμβρίου εκκενώνεται η κατάληψη κουβέλου. Στις 18 τα ξημερώματα εκκενώνονται τρία σπίτια της κοινότητας κουκακίου. Σε συντονισμένη επιχείρηση μπάτσων και δημοσιογράφων μεταδίδουν live τις εκκενώσεις των σπιτιών, προσπαθώντας να τις μετατρέψουν σε φαντασμαγορικό σόου επιβολής νόμου και τάξης. Όμως υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο. Τα συντρόφια αντιστάθηκαν σθεναρά, κάνοντας μία μικρή “μετακόμιση” στα κεφάλια των μπάτσων, περιλούζοντας τους με μπογιές και εξαντλώντας την υπομονή τους, οδηγώντας την επιχείρηση σε φιάσκο, με απευθείας μετάδοση.. η ανησυχία της αποτυχίας τους οδήγησε σε πυροβολισμούς εναντίων των συντροφισσών/φων με πλαστικές σφαίρες (που ονόμασαν μπαλάκια του πινγκ-πονγκ) και από το μένος τους να συλλάβουν τα συντρόφια, εισβάλουν στα γύρω σπίτια, δένοντας χειροπόδαρα μία ολόκληρη οικογένεια, διότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους “καταληψίες” της Ματρόζου που είχαν εξαφανιστεί!

Τα συντρόφια απέδειξαν ότι οι καταλήψεις ποτέ δεν θα γίνουν τρόπαιο στα χέρια υπουργών, μπάτσων και αιμοδιψών δημοσιογράφων. Οι καταλήψεις θα παραμείνουν εστίες ελευθερίας και εξέγερσης ενάντια στον ολοκληρωτισμό!

Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο από το να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε δυνατό τρόπο, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα σε κράτος και κεφάλαιο, στην μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν, στην γλώσσα του κέρδους και της ζημίας. Επιλέξαμε να επιτεθούμε μαζικά στην οδό Τσιμισκή, στην εμπορική καρδιά της πόλης και να σπάσουμε τις προσόψεις πολυκαταστημάτων αυξάνοντας το κόστος για τα αφεντικά, εν μέσω χριστουγέννων.

Οι καταλήψεις δεν είναι κενά ντουβάρια που τα χρησιμοποιούμε σαν λάβαρα απέναντι στον εχθρό, αλλά ζωντανές εστίες συνάντησης, επικοινωνίας και συντροφικότητας, που μέσα τους επανακτούμε τον χρόνο και τον χώρο που μας κλέβουν καθημερινά. Είναι οι χώροι που ζούμε και υπάρχουμε. Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας και οι χώροι που αναπνέουμε ελεύθερα. Είναι οι απελευθερωμένοι χώροι μέσα σε μία κοινωνία καπιταλιστικής δυστοπίας. Και ως τέτοιους θα τους υπερασπιστούμε..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ

αναρχικοί/ες

Πρωτότυπη δημοσίευση 26/12/2019
via athens.indymedia.org