Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση από τη μικροφωνική αλληλεγγύης

0
463

Την Παρασκευή 22.2 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική στην πλατεία Αριστοτέλους. Πετάχτηκαν τρικάκια και κρεμάστηκε γιγανοπανό στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Για την απεργία πείνας του Σπ. Χριστοδούλου

Στις 14 Ιανουαρίου ο αιχμάλωτος του κράτους Σπύρος Χριστοδούλου, που κρατείται στις φυλακές Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του διεκδικώντας παράλληλα να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις του γνωστού διώκτη των αναρχικών, εισαγγελέα εφετών Π. Δράκου και του επίσης εισαγγελέα εφετών Αθηνών, Χαράλαμπου Τζώνη, ο οποίος απέρριψε με την σειρά του και την τελευταία αίτηση συγχώνευσης που κατατέθηκε στις 23/1 από την δικηγόρο του, δηλώνοντας αναρμοδιότητα με αποτέλεσμα να σταλθεί στις 12.2.19 η αίτηση του πίσω στο ακροατήριο της Εύβοιας το οποίο όρισε ως δικάσιμο την 28.2.19.

Ο Σπύρος διανύοντας ήδη την 28η μέρα απεργίας πείνας, ενημέρωσε από τις 11/2 με φαξ, την εισαγγελία εφετών Εύβοιας, πως παραιτείται από την διαδικασία αυτή, γιατί έτσι μεθοδεύεται η εκ νέου απόρριψη της συγχώνευσης των ποινών του. Η παραίτηση του δεν γίνεται δεκτή κι έτσι, με δεδομένο ότι θα εκδικαστεί η υπόθεση του στις 28/2, η δικηγόρος του ενεργεί, ώστε να επισπευστεί η διαδικασία της ακρόασης για να πάρει την απάντηση πως ούτε αυτό είναι εφικτό μιας και δεν υπάρχει νωρίτερα άλλη δικάσιμος.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και συνεχίζοντας την απεργία πείνας που μετράει ήδη πάνω από ένα μήνα, με εμφανή πλέον τα σημάδια επιδείνωσης της υγείας του, ο Σπύρος αντιστέκεται με την ίδια του την ζωή απέναντι στους διώκτες Εξ άλλου αυτό που είχε δηλώσει ο ίδιος είναι πως ”…ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους ….Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα.”

Ο Σπύρος Χριστοδούλου κατηγορήθηκε, ότι το 2007 και ενώ βρισκόταν με άδεια εκτός φυλακής ,συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στο Ναύπλιο. Για την υπόθεση αυτή, καταδικάστηκε το 2016 σε κάθειρξη 10 ετών. Στα άρθρα 101 και 107 του Π.Κ. είναι ξεκάθαρο ότι οι ποινές συγχωνεύονται για αδικήματα που τελούνται όσο είναι κανείς υπό κράτηση. Αυτό θέλουν να αναιρέσουν, ώστε να τον καταδικάσουν σε ατέλειωτα χρόνια φυλακής και σε φυσική εξόντωση γιατί αν συγχωνευτούν οι ποινές ως οφείλουν ο Σπύρος πρέπει να αποφυλακιστεί αφού έχουν λήξει τα 18μηνα προφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην “υπόθεση των ληστών του Διστόμου”. Έχει στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές ως ύποπτος τρομοκρατίας γεγονός που καθιστά την δικαστική του καταδίκη ακόμα πιο επιτακτική για τον κρατικό μηχανισμό καθώς αναγνωρίζεται ως αντίπαλος του. Σε παλιότερο κείμενο του προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή είχε δηλώσει ”Όσον αφορά τον δεσμό μου και τις κατηγορίες που μου αποδίδονται για τρομοκρατικές πράξεις έχω να πω τα εξής: πρώτον δεν τις αποδέχομαι, δεύτερον δεν απορρέει καμία ένδειξη ενοχής μου για αυτές, τρίτον αν όντως συμμετείχα σε μια ένοπλη δράση θα ήταν τιμή μου να την αποδεχθώ, τέταρτον όποιοι είναι μέλη οργανώσεων έχουν ιδανικά και μάχονται για ανιδιοτελείς σκοπούς, επιστρέφοντας ένα ελάχιστο από την κρατική βία. Αυτό που κάποιοι ονομάζουν ληστείες εγώ το ονομάζω απαλλοτρίωση…”και ” Εγώ ως άτομο συνειδητοποιημένο δεν θα κάνω καμία μαρτυρία, ώστε να διευκολύνω το έργο της αστυνομίας, και δεν θα δώσω γαλόνια σε κανέναν από τις διωκτικές αρχές”.

Βρίσκοντας τους εαυτούς μας απέναντι σε κάθε εξουσιαστικό μηχανισμό εχθρευόμαστε και όλες τις εκφάνσεις του, από τα αστυνομικά τμήματα ως τα δικαστήρια και τις φυλακές. Γι’ αυτό από την πλευρά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αγωνιστή Σπ. Χριστοδούλου, που βάζοντας πλέον την ίδια του την ζωή ανάχωμα παραμένει αλύγιστος και ανυπότακτος απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς ,που με τη στάση του αρνείται να υποκύψει στις μεθοδεύσεις της δικαστικής εξουσίας που τον θέλουν αιχμάλωτο τους και να συνηθίσει στην συνθήκη της ομηρίας του και που δεν σταματά να αγωνίζεται διεκδικώντας την ελευθερία του .

”Στο τέλος εμείς θα κερδίσουμε, όλοι μαζί. Ονειρεύομαι ένα αύριο όμορφο, ένα αύριο που εμείς θα επιλέγουμε τους λυσσαλέους χειρισμούς μας και θα πολεμάμε τον εχθρό με όποιο μέσο διαθέτουμε και διαλέγουμε. Ζήτω η Αναρχία”.Σπ.Χριστοδούλου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Σ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΕΡΙΑ, ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Σπ. Χριστοδούλου

via athens.indymedia.org