Θεσσαλονίκη: Δράση – Αντίδραση

(ανάληψη ευθύνης για τουρκικό προξενειο)

Στις 4 Φλεβάρη υπήρχε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα τον αντιφασισμό στην Δημοκρατία της Μακεδονίας. Λίγες μέρες πριν την εκδήλωση, χρυσαυγήτες και άλλα φασιστικά μιάσματα έγραψαν με περίσεια έπαρση ότι θα συγκεντρωθούν για να σαμποτάρουν την εκδήλωση. Αυτό ξεκινάει και σταματάει πίσω από ένα πληκτρολόγιο φυσικά. Αυτή η γελιότητα δε στάθηκε ούτε δευτερόλεπτο εμπόδιο για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Αντιφασίστες/στριες από νωρίς το πρωί κατέλαβαν το πάρκο του εργατικού κέντρου, την αγ. δημητρίου και τους τριγύρω δρόμους. Προφανώς και τα θρασύδειλα φασιστάκια δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ήρθαν απλά σε συνενόηση με το γνωστό συνεργάτη τους, τους μπάτσους, ώστε να μην πάθει κανείς κανένα ατύχημα. Η πολύωρη ορθοστασία των μπάτσων ήταν αρκετή για να εκδηλώσουν τον βαθιά φασιστικό εαυτό τους. Την ώρα της εκδήλωσης επιτέθηκαν αναίτια στην περιφρούρηση. Φυσικά δεν υπάρχουν αυταπάτες για το ποιόν των μπάτσων, ούτε επίκληση για μία πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση.

Όπως και να είναι οι καταστάσεις, είτε με καλούς και συνεργάσιμους μπάτσους, είτε με επιθετικούς και βίαιους μπάτσους, εμείς πάντα θα τρέφουμε αστείρευτο μίσος προς αυτούς. Ίσως πρέπει να σκέφτονται τις κινήσιες τους καλύτερα. Η απάντηση στο περιστατικό του απογέυματος ήρθε άμεση λίγες ώρες μετά.

Στις 4 το πρωί επιτεθήκαμε με βόμβες μολότοφ στη διμοιρία έξω από το τούρκικο προξενείο. Οι μπάτσοι άφησαν τις ασπίδες τους και έτρεχαν ενώ στην προσπάθειά τους να απαντήσουν καίγονταν. Ας προσέξουν την επόμενη φορά να μην ξεχάσουν και καμία κλούβα πίσω τους γιατί δε θα την αφήσουμε άθικτη. Λίγες δεκάδες σύντροφοι μπορούν να καταφέρουν ισχυρά πλήγματα στις μονάδες καταστολής. Πολλοί εκατοντάδες μπορούν να τους ισοπεδώσουν. Θέλουμε και άλλους συντρόφους στους δρόμους, στις περιφρουρήσεις, στα οδοφράγματα.

Κάθε χέρι που απλώνεται σε σύντροφο θα κόβεται(-καίγεται).

Ζήτω η αναρχία

via athens.indymedia.org

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες