Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε εκκλησία

0
200
fire isolated over black background

Ξημερώματα 8 Δεκέμβρη αποφασίσαμε να επιτεθούμε στο ναό του Προφήτη Ηλία στην οδό Ολυμπιάδος στη Θεσσαλονίκη, βάζοντας φωτιά στην είσοδο και στο εσωτερικό του. Η κίνηση αυτή έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατουμένους Monica Caballero και Francisco Solar που κατηγορούνται για τη βομβιστική επίθεση στον καθεδρικό ναό του Πιλάρ στη Σαραγόσα στις 2 Οκτωβρίου του 2013. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, η καθολική εκκλησία της Ισπανίας είχε δεχτεί σειρά επιθέσεων εξαιτίας της επιθυμίας της να περιορίσει την πρόσβαση στις εκτρώσεις.

Κάθε θρησκεία είναι εχθρός μας. Είναι αυτή που συντηρεί την καθεστυκία τάξη ειρηνοποιώντας την κοινωνία με νόρμες που στη συνέχεια γίνονται νόμοι. Στηρίζει την εξουσία της στις ελπίδες των πιστών σε μια μελλοντική μεταθανάτια ζωή, πνίγοντας κάθε επιθυμία για εξέγερση στο σήμερα, στο εδώ και τώρα. Δικαιολογεί τον πόλεμο βασιζόμενη σε πολιτισμικές διαφορές που η ίδια δημιούργησε.

Αυτός είναι και ο ρόλος της εκκλησίας στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και όχι μόνο. Ο πανίσχυρος πολιτικός της ρόλος ασκείται μέσω της φασιστικής, πατριωτικής, ξενοφοβικής ρητορικής της, πάντα σε αγαστή συνεργασία και με άμεσες σχέσεις με πολιτικούς, μπάτσους, δικαστές και δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα, είναι γνωστή η αμύθητη περιουσία της και η οικονομική της ηγεμονία, με την κατοχή τεράστιων εκτάσεων γης, κτηρίων κλπ., που συνεχώς προσπαθεί να επεκτείνει. Με στόχο την κερδοσκοπία, φτιάχνει ένα φιλανθρωπικό προσωπείο, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Τέλος, ασκεί τεράστια κοινωνική και πολιτισμική επιρροή και αποτελεί πυλώνα του πατριαρχικού συστήματος. Προωθεί την ετεροκανονικότητα, την ομοφοβία, την κουλτούρα του βιασμού στο σύνολό της (τόσο ανοιχτά όσο και στο εσωτερικό της). Χαρακτηριστική είναι θέση που παίρνει απέναντι σε ζητήματα όπως η θέση της γυναίκας, η σεξουαλικότητα, οι εκτρώσεις και άλλα.

Αλληλεγγύη με τους αιχμάλωτους αναρχικούς κρατουμένους.

Αναρχικές/οί

Αναδημοσίευση από athens.indymedia.org