Terra Incognita: Σχετικά με την επιχείρηση της (αντι)τρομοκρατικής υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη στις 15-7-14

0
220

Την Τρίτη 15 Ιούλη συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Θάνος Χατζηαγγέλου και Στέλλα Αντωνίου καθώς βγαίνουν από το σπίτι συντρόφισσας όπου και διέμεναν. Με μια θεαματική επιχείρηση 20 κουκουλοφόροι της αντιτρομοκρατικής επιτίθενται στους συντρόφους και τους συλλαμβάνουν. Με συνοπτικές διαδικασίες οι σύντροφοι μεταφέρονται-με όρους απαγωγής-στα υπόγεια της Γ.Α.Δ.Θ. όπου και παραμένουν με χειροπέδες μέχρι αργά το βράδυ. Παράλληλα γίνεται έφοδος στο σπίτι της συντρόφισσας με την ίδια να προσάγεται και να αφήνεται το βράδυ της ίδιας μέρας. Από την έρευνα στο σπίτι κατάσχεται πλήθος προσωπικών αντικειμένων μεταξύ των οποίων υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, φωτογραφικές μηχανές και άλλα.

Στη συντρόφισσα Στ. Αντωνίου ανακοινώθηκε ότι κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών όρων παρότι δεν είχε απαγόρευση εξόδου από την Αττική ούτε υποχρεωτική διαμονή σε συγκεκριμένο σπίτι, ενώ στο σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου ανακοινώθηκε ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία Αθηνών για ανυποταξία έπειτα από την πολιτική δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης που έχει πραγματοποιήσει. Παρόλα αυτά δημιουργείται και νέα δικογραφία για τον καθένα ξεχωριστά έπειτα από άρνηση λήψης αποτυπωμάτων και φωτογραφιών. Αργά το βράδυ οι σύντροφοι μεταφέρονται στα κρατητήρια όπου και δίνεται η εντολή να είναι κλειδωμένοι, χωρίς επαφή με τους υπόλοιπους κρατούμενους και σε κελιά “απομόνωσης”.

Την επόμενη μέρα το θέαμα της αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται. Οι σύντροφοι μετάγονται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε μια fast track διαδικασία με τη συνοδεία των κουκουλοφόρων και πλήθους αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αποκλείσει και τους αλληλέγγυους συντρόφους που πραγματοποιούν συγκέντρωση. Στο σύντροφο Θ. Χατζηαγγέλου ανακοινώνεται από τον εισαγγελέα ότι αφήνεται ελεύθερος για την κατηγορία της ανυποταξίας (κατηγορία για την οποία θα οριστεί το στρατοδικείο) αλλά και οι δύο οδηγούνται κάτω από αυστηρά μέτρα στο αυτόφωρο για την κατηγορία της απείθειας, και την παραβίαση των περιοριστικών όρων για τη συντρόφισσα Στ. Αντωνίου. Και οι δύο σύντροφοι παίρνουν αναβολή για 28 Ιούλη και αφήνονται ελεύθεροι.

Τρομοκρατικών μεθοδεύσεων συνέχεια…

Δε μας ξενίζει καθόλου και αυτή η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Ακόμα μια κατασταλτική επιχείρηση εκδηλώνεται από τους ένστολους τρομοκράτες χωρίς προσχήματα με μόνη αφορμή το δικαστήριο των συντρόφων Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη, Κ. Σακκά και Στ. Αντωνίου που φτάνει στο τέλος του. Όπως και με την περίπτωση του συντρόφου Κ. Σακκά που έχει συλληφθεί επανειλημμένα για παραβίαση των περιοριστικών όρων, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε ακόμα και μετά από την φυγή του.

Και τα τρομοσίριαλ συνεχίζουν. Οι κονδυλοφόροι της εξουσίας μιλούν στα δελτία των 8 για τρομοκράτες, βαφτίζουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων τους κατηγορούμενους για υποθέσεις οπλοκατοχών, ληστειών και ένοπλης πάλης με μόνο στόχο να σπείρουν τον φόβο σε όσους, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουν με κάθε κόστος να αγωνίζονται.

Έτσι τα έκτατα τρομοδικεία έχουν τελειώσει στα δελτία των 8, πολλές φορές πριν καν ξεκινήσουν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες των φυλακών, με τους δημοσιογράφους σε ρόλο δικαστικών να τεκμηριώνουν τα σενάρια των μπάτσων, θάβοντας την αλήθεια των αγωνιστών.
Αλληλεγγύη και συντροφικότητα πρώτα και πάντα.

Για εμάς δεν έχουν καμία αξία τα δίπολα αθωότητας-ενοχής παρά μόνο να θέτουμε στους εαυτούς μας το ερώτημα ξανά και ξανά. Πάμε μέχρι το τέλος; Έτσι λοιπόν θυμίζουμε πως οι φυλακισμένοι και διωκόμενοι αγωνιστές είναι κομμάτι από εμάς και θα βρισκόμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον μέχρι το τέλος. Γιατί πολλές φορές η αλληλεγγύη είναι ο ίδιος ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι το μέσο που χαράζει στρατηγική και ανοίγει νέους δρόμους για οποιαδήποτε επαναστατική προοπτική. Ο αγώνας συνεχίζεται.

Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου, ξεχνάει τον ίδιο τον πόλεμο

Καμία υποχώρηση-καμία συνθηκολόγηση

Ούτε βήμα πίσω

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Θάνο Χατζηαγγέλου και Στέλλα Αντωνίου

Κατάληψη Terra Incognita