ΣΥΒΧΨΑ: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της ΣΒΕΟΔ

0
483

Λάβαμε 07/10/2020 από bookworker.wordpress.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων με δίκυκλο (courier – διανομείς – υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών), οι οποίοι στις 8 Οκτώβρη κατεβαίνουν στο δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουν καλύτερες συνήκες εργασίας.

Το ομοιοεπαγγελματικό σωματείο ΣΒΕΟΔ έχει προκηρύξει απεργία με αιτήματα:- καθολική εφαρμογή του Ν. 4611/2019 :

α. εταιρικό μηχανάκι ή 15% (τουλάχιστον επί του βασικού μισθού) αποζημίωση χρήσης και συντήρησης δικύκλου

β. μέσα ατομικής προστασίας (κράνος, γάντια, μπουφάν, μπότες κλπ)- ένσημα βαρέα και ανθιυγεινά- ενιαία ειδικότητα- ενάντια στην απορρύθμιση της εργασίας

5νθήμερο/8ωρο με συμβάσεις αορίστου χρόνου

Τα αιτήματα αυτά είναι δίκαια και στοιχειωδώς αναγκαία γι’ αυτή την κατηγορία εργαζομένων που δουλεύει σε δύσκολες συνθήκες, μέσα στο δρόμο πάνω σε δύο τροχούς και με πολύ μεγάλο κίνδυνο. Οι courier – διανομείς – υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών μετρούν πολλά εργατικά «ατυχήματα» ακόμη και θανατηφόρα.

Ο ΣΥΒΧΨΑ παλεύει διαχρονικά να υλοποιηθούν αυτά τα αιτήματα και για τους εργαζόμενους/ες με δίκυκλο του δικού μας κλάδου. Στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του Βιβλίου αυτά τα αιτήματα είχαν κατοχυρωθεί, αλλά οι εργοδότες με τη μνημονιακή διάλυση των ΣΣΕ αμφισβήτησαν στην πράξη αυτά τα δικαιώματα.
Ως σωματείο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της ΣΒΕΟΔ.
Καλούμε σε στήριξη της απεργιακής συγκέντρωσης και μοτοπορείας την Πέμπτη 8 Οκτώβρη στις 11,00πμ στο Πεδίο του Άρεως

………………………………………………………………………………………………

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττική