ΣΥΒΧΨΑ: Καταγγελία για τις εκδικητικές απολύσεις στην Pizza Fun στα Ιωάννινα

0
859

Λάβαμε 06 Φεβρουαρίου 2024 από bookworker.wordpress.com

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
καταγγέλλει τις εκδικητικές απολύσεις στην PIZZAFUN

Τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2022 απολύθηκαν από το κατάστημα της PIZZA FAN στα Γιάννενα δύο διανομείς λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, ως μέλη του σωματείου τους. Οι εκδικητικές τους απολύσεις ήρθαν ως απάντηση στη σταθερή διεκδικητική στάση των συναδέλφων ενάντια στην  εργοδοτική αυθαιρεσία, που αφορούσε μισθολογικά ζητήματα.

Οι εργαζόμενοι/ες στα καταστήματα της  PIZZA FAN πανελλαδικά εργάζονται με μειωμένους ουσιαστικά μισθούς, με βάση μια «προσωπική συμφωνία». Υποασφαλίζονται, πληρώνουν τα έξοδα κίνησης από την τσέπη τους, δεν παίρνουν προσαυξήσεις νυχτερινής και κυριακάτικης εργασίας. Πρόκειται για μια ξεδιάντροπη κλοπή των εργοδοτών εις βάρος των εργαζομένων. Αυτά τα ζητήματα έθιξαν οι δύο εργαζόμενοι και απολύθηκαν.

Η στάση αυτή της εργοδοσίας συναντάται σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλους τους κλάδους. Έχοντας στήριγμα τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να επιτεθεί εκ νέου στις εργατικές κατακτήσεις. Ειδικά στην περίπτωση της συναδέλφισσας διανομέα Α.Π., η εκδικητικότητα είναι χαρακτηριστική, μιας και η ίδια κατέχει τη θέση της Προέδρου του Πρωτοβάθμιου Σωματείου με την επωνυμία «ΣΒΕΔΙ». Έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο delivery-courier για τα κλαδικά και όχι μόνο αιτήματά τους, συμμετείχε στις απεργίες που κηρυχτήκαν ενάντια στα αντεργατικά νομοσχέδια, ενώ έχει διεξάγει αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών συναδελφισσών τόσο στον χώρο δουλειάς της, όσο και γενικότερα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην/ον απολυμένη/ο συναδέλφισσα/ο και ζητούμε την άμεση επαναπρόσληψή της Προέδρου στο κατάστημα της PIZZA FAN Ιωαννίνων.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ PIZZAFAN

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | [email protected]