ΣΥΒΧΨΑ: Δώρο – άδωρο για τους συναδέλφους στις εκδόσεις Λιβάνη οι υποσχέσεις της εργοδοσίας

0
820

Λάβαμε 20 Ιανουαρίου 2024 από bookworker.wordpress.com

 Δώρο – άδωρο για τους συναδέλφους στις εκδόσεις Λιβάνη οι υποσχέσεις της εργοδοσίας

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι συνάδελφοι των εκδόσεων Λιβάνη. Η εργοδοσία έχει αποφασίσει πως δεν είναι απαραίτητο να καταβάλει ολόκληρο το μισθό τους και τους έχει εξαναγκάσει να ζουν με τα ψίχουλα που τους πετάει κάθε μήνα. Αυτούς τους καιρούς, που οι τιμές σε βασικά αγαθά έχουν εκτοξευθεί και οι μισθοί μας συρρικνώνονται κάθε μήνα, θεώρησε η εργοδοσία σωστό να προβεί σε στάση πληρωμών οδηγώντας τους συναδέλφους σε απόγνωση.

Οι οφειλές των δεδουλευμένων στους συναδέλφους είναι πλέον τεράστιες και σε αυτές έρχονται να προστεθούν  και τα 2/3 του δώρου Χριστουγέννων. Η εργοδοσία κατέβαλε το 1/3 του Δώρου Χριστουγέννων για να αποφύγει τις χειρότερες διατάξεις του νόμου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί στην συνολική εξόφληση, όπως όφειλε να έχει κάνει μέχρι τις 31/12. Είχε μάλιστα προηγηθεί και επικοινωνία του Συλλόγου με τις εκδόσεις απαιτώντας την έγκαιρη καταβολή του αλλά και την εξόφληση των δεδουλευμένων την οποία επέλεξε τελικά η εργοδοσία να αγνοήσει.

Συνάδελφοι που εργάζονται στις εκδόσεις χρόνια και έβλεπαν χρόνο με τον χρόνο την περιουσία των αφεντικών να μεγαλώνει, βλέπουν τώρα τους ίδιους ανθρώπους να τους γυρνάνε την πλάτη και να τους εμπαίζουν με αόριστες υποσχέσεις και μισόλογα. Οι ζωές μας και οι ανάγκες μας όμως δεν μπορούν να σταματήσουν για χάρη κανενός αφεντικού, ούτε μπορούμε να να παρακαλάμε για αυτό που δικαιούμαστε.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή του υπόλοιπου του Δώρου Χριστουγέννων αλλά και την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων. Να σταματήσει εδώ το παιχνίδι με τις ζωές των συναδέλφων. Στηρίζουμε τους συναδέλφους των εκδόσεων Λιβάνη και θα σταθούμε δίπλα τους με κάθε τρόπο, μέχρι να πληρωθεί και το τελευταίο ευρώ που τους οφείλεται. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να έρθουν σε επαφή με τον Σύλλογο. Δεν αφήνουμε ούτε ένα ευρώ στο αφεντικό, κερδίζει από την εργασία μας ήδη πάρα πολλά.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα να έρθει άμεσα σε επαφή με τον Σύλλογο

Καμία μόνη και κανένας μόνος συσπειρωνόμαστε στον Σύλλογο και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

Αυξησεις στους μισθούς

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του Βιβλίου

 Όλοι στην Γενική Συνέλευση Κυριακή 28 Ιανουαρίου 11:00 στα γραφεία μας

Ανοιχτές συνεδριάσεις κάθε Πέμπτη στις 21:00

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 | [email protected]