Σύνδρομο Δημοκρατικής Πολυοργανικής Ανεπάρκειας

για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Σύνδρομο Δημοκρατικής Πολυοργανικής Ανεπάρκειας

για την Απεργία Πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Η μεταφορά του Δ.Κ. στη ΜΕΘ θεωρούμε ότι κρούει των κώδωνα του κινδύνου για 3 βασικούς λόγους:

  1. Το γεγονός της μεταφοράς σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενός απεργού πείνας, δε μπορεί παρά ν’ αποτελεί ένα κομβικό και κρίσιμο σημείο καμπής για την κατάσταση της υγείας του και της ζωής του ακόμη.
  2. Το ενδεχόμενο ανακοπής και μεταφοράς σε ΜΕΘ έπειτα από τέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης παρά τη θέληση του ασθενούς και τη γνώση των συγγενών και των συνηγόρων του, αποτελεί πέρα από καταπάτηση του δικαιώματος στην άρνηση της ανάνηψης και καταπάτηση του όρκου του Ιπποκράτη για τους επαγγελματίες υγείας.
  3. Η μεταφορά ενός απεργού πείνας σε κλειστή μονάδα νοσηλείας, υπό συνθήκες πλήρους απομόνωσης και αδυναμίας επικοινωνίας με οικείους και αλληλέγγυους, όπως επίσης και η άρνηση έκδοσης στοιχείων σχετικά με την υγεία του αποτελεί πράξη άκρως ελεγκτική- αυταρχική από πλευράς κράτους και διοίκησης του νοσοκομείου.

Όλα αυτά γιατί εκτός του δικαιώματος του ασθενή, συνηγόρων στην προκειμένη και συγγενών στην πρόσβαση δεδομένων για την υγεία του αποτελεί καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελεί και πράξη με άμεση πολιτική σκοπιμότητα και εκδικητικότητα.

Στο πλευρό του απεργού πείνας Δ.Κ., στηρίζουμε το δικαίωμά του σε ισότιμες συνθήκες νοσηλείας, σεβασμό του απεργού πείνας καθώς και την αποτροπή εκδικητικών πρακτικών με το πρόσχημα της φροντίδας του ασθενή. Απαιτούμε άμεσα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

19/5/2019

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες