Την Δευτέρα 26 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην πόλη του Ρεθύμνου το οποίο καλούσαν η ΑΔΕΔΥ καθώς και το Εργατικό Κέντρο. Το βασικό τους αίτημα ήταν να μην υλοποιηθούν οι προγραμματισμένες απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.
Η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 19,00 και η πορεία ξεκίνησε στις 20,30, με την συμμετοχή 150 με 200 ατόμων
Στην πορεία συμμετείχαν και αρκετοί υπάλληλοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς είναι οι πρώτοι, οι οποίοι θα πληγούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας, καθώς το Υπουργείο ζήτησε από τους Δήμους και τις περιφέρειες τις λίστες των εργαζομένων σε αυτά. Το Δημαρχείο καθώς και η Αντιπεριφέρεια Κρήτης τελούσαν υπό κατάληψη, μέχρι και την Δευτέρα.
Έληξαν χθες την κατάληψή τους οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μετά από τη γενική τους συνέλευση και έχουν ορίσει νέα Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 30 Νοέμβρη.
Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Ρεθύμνου είχαν σημερα το μεσημέρι Συνέλευση, τα αποτελέσματα της οποία δεν ειναι μεχρι στιγμής γνωστά.
Στο μεταξύ χθες, ξεκίνησε και η εκ περιτροπής αποκομιδή των απορριμμάτων από τα διάφορα σημεία της πόλης με στόχο να απομακρυνθούν οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν στους κάδους της πόλης την τελευταία εβδομάδα.



