Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες από την παρέμβαση στην Σ. Νικολάου

0
1187

Λάβαμε 15/12/2020

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες από την παρέμβαση στην Σ. Νικολάου – Τετάρτη 16/12 στις 11:30 Δικαστήρια Ευελπίδων

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μετά από παρέμβαση με τρικάκια στο σπίτι και το δικηγορικό γραφείο της Σ. Νικολάου στην οδό Αμερικής προσήχθησαν 2 σύντροφοι, αφού ακινητοποιήθηκαν από την προσωπική της φρουρά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γ.Α.Δ.Α. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έρευνες στους γύρω δρόμους. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά από μήνυση της ιδίας με τις εξής κατηγορίες: .εξύβριση, απειλή και απείθεια λόγω άρνησης λήψης αποτυπωμάτων .

Η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, είναι ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε για αυτήν τη θέση τόσο λόγω των αυταρχικών αντιλήψεων που πρεσβεύει, όσο και λόγω της υπέρμετρης φιλοδοξίας της να αναρριχηθεί στην κυβερνητική ιεραρχία με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και αν αυτό στοιχίζει τη ζωή σε κάποιους/ες κρατούμενους/ες. Η Σοφία Νικολάου εκφράζει με περίσσιο ζήλο τις πιο ακροδεξιές απόψεις μέσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Το όραμά της για τις φυλακές έχει σαν πυρήνα το πως μπορεί να δυσκολέψει τη ζωή των κρατουμένων, να τσαλαπατήσει την αξιοπρέπειά τους, να καταργήσει οποιαδήποτε δικαιώματα έχουν κατακτήσει με αγώνες και συγχρόνως να παρατείνει τον εγκλεισμό τους.

Η έλλειψη υγειονομικών μέτρων μέσα στις φυλακές λόγω της πανδημίας, τα εκατοντάδες κρούσματα που στοιβάζονται σε θαλάμους – στάβλους, οι νεκροί κρατούμενοι είναι δικό της έργο. Όπως επίσης η μη αποσυμφόρηση των φυλακών, οι απανωτές έρευνες σε κελιά και θαλάμους που συνήθως συνοδεύονται με εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς, οι εκδικητικές μεταγωγές φέρουν τη δική της σφραγίδα.

Δικό της “παιδί” είναι και το πρόσφατο νομοσχέδιο, που επί της ουσίας αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση κουτσουρεμένων πλέον αδειών, καθιστά παράλληλα απαγορευτικές τις μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές, ενώ δημιουργεί υπερεξουσίες για τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που προΐσταται.

Η Σοφία Νικολάου βρήκε το κατάλληλο πόστο για να γεμίσει τις τσέπες της δίνοντας απευθείας ανάθεση σε εταιρείες της επιλογής της για την αγορά αξίας 1,7 εκ ευρώ υγειονομικού υλικού στα σωφρονιστικά καταστήματα

Καμία έκπληξη, λοιπόν, ως προς τους λόγους της σημερινής παρέμβασης.

Καλούμε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, την Τετάρτη 16/12 στις 11:30 πμ

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες από την παρέμβαση στο σπίτι της Σοφίας Νικολάου

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε.

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους,
φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές