Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των Αθανασοπούλου Κ., Βαλαβάνη Δ. και Μιχαηλίδη Γ.

0
1729

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 31 Μαΐου στις 9πμ, στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, στην αίθουσα Δ80ΣΤ στον 2ο όροφο, όπου ξεκινάει η δίκη των συντροφισσών Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα, Βαλαβάνη Δήμητρα και του συντρόφου Μιχαηλίδη Γιάννη.

Στις 29 Ιανουαρίου το 2020 συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής οι αναρχικοί καταζητούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου καθώς και η συντρόφισσα Δήμητρα Βαλαβάνη οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχε οπλισμός. Ακολούθησε με την καθοδήγηση της αντιτρομοκρατικής μια μιντιακή καταιγίδα. Η συνολική στάση και η απόδραση του Γ. Μιχαηλίδη από τις αγροτικές φυλακές, η καταδίκη της Κ. Αθανασοπούλου για συμμετοχή στον ΕΑ και η επιλογή της να φύγει πριν το τέλος της δίκης καθώς και ότι η Δ. Βαλαβάνη επέλεξε να σταθεί αλληλέγγυα στους καταζητούμενους συντρόφους έφταναν σαν γεγονότα να πυροδοτήσουν ένα ανταγωνισμό μεταξύ των ΜΜΕ για την υποβολή του πιο ευφάνταστου σεναρίου τρομουστερίας και παραπληροφόρησης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν από κοινού, είναι της συγκρότησης «εγκληματικής οργάνωσης» της κατοχής και μεταφοράς βαρέως οπλισμού , πλαστογραφίας, χρήση πλαστών εγγράφων, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και απείθεια. Ο συν. Γιάννης Μιχαηλίδης κατηγορείται επιπλέον για την ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, την ληστεία – αρπαγή αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη και την απόδραση του από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Από την πρώτη στιγμή ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο συν. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στις κλειστές τσάντες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν αποκλειστικά δικά του.

Απόσπασμα από κείμενο του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη εν όψει του δικαστηρίου της 31/5:

“Από την πλευρά μου παρά την δηλωμένη απέχθεια μου στην ανιαρή και ύπουλη γλώσσα του νόμου, έχω την υποχρέωση στο δικαστήριο αυτό να πολεμήσω το αφήγημα των μπάτσων, ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς που επιδιώκουν την παράταση της αιχμαλωσίας των δύο συντροφισσών, αλλά και την συκοφάντηση των σχέσεων μας. Γιατί αποδίδοντας μας συγκεκριμένους ιεραρχικούς ρόλους μέσα στην «εγκληματική οργάνωση», η κατηγορία αυτή όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά προσβάλει εξ’ ολοκλήρου τις επιλογές μας, την στάση μας και πάνω από όλα τις σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας που προσπαθούμε να προωθήσουμε.”

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους

Η Αλληλεγγύη είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα συντριβεί η κρατική καταστολή

Συνέλευση Αλληλεγγύης
στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Αρχική δημοσίευση 26/05/2021 στο athens.indymedia.org