Στέγαστρο: Για τις πρόσφατες κατασταλτικές επιθέσεις του κράτους

0
208

Το πρωί της Δευτέρας 13 Μάρτη, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί πραγματοποιούν συντονισμένη επίθεση σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους. Εκκενώνονται η κατάληψη μεταναστών στην οδό Αλκιβιάδου (Δρακοπούλειο) και ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Villa Ζωγράφου. Την ίδια μέρα η αστυνομία εισβάλλει μαζί με δικαστική επιμελήτρια στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου. Κατά την εκκένωση των καταλήψεων συλλαμβάνονται 7 σύντροφοι στη Villa Ζωγράφου οι οποίοι επέλεξαν να υπερασπιστούν την κατάληψη παραμένοντας μέσα. Από το δε Δρακοπούλειο, προσάγονται από τον τόπο κατοικίας τους 127 μετανάστες/ριες, ανάμεσα στους οποίους 37 παιδιά, οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης της Πέτρου Ράλλη και στη συνέχεια οι περισσότεροι εξ αυτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κατά την εισβολή στο στέκι Αγρινίου προκαλούνται φθορές στο χώρο και γίνεται πλιάτσικο σε χρήματα (600 ευρώ), σημαίες και μηχανήματα, ενώ δύο σκυλιά που διέμεναν εκεί δεν γλιτώνουν από την μανία των μπάτσων και εκδιώχνονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πάντα πιστή στο δόγμα καταστολής όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (διότι το κράτος έχει συνέχεια), επιλέγει για ακόμα μία φορά να επιτεθεί σε εστίες αγώνα, όπως είναι οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι με τις αυτοοργανωμένες δομές τους. Η εκκένωση των τριών στεγαστικών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2016 όπως και η καταστολή των Acta et Verba στα Γιάννενα, Σχολείο στη Θεσσαλονίκη, Ντουγρού στην Λάρισα, Κενταύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια, Κτηρίου Περεσιάδου 8 στο Γαλάτσι, Ανοιχτού 3ου στη Σύρο μαρτυρούν ακριβώς αυτό. Τα κροκοδείλια δάκρυα κυβερνητικών βουλευτών που χύνονται κατόπιν εορτής δεν πείθουν κανέναν. Δεν είναι οι ίδιοι που σταθερά στηρίζουν με τα λόγια, το έργο και τη ψήφο τους την κυβέρνηση αυτή;

Και όπως προσφάτως γράφαμε στην ανακοίνωση για την επίθεση στην κατάληψη Στρούγκα: «Οι καταλήψεις και τα στέκια είναι οι χώροι αγώνα και αντίστασης απέναντι στην κυρίαρχη λογική, στην ιδιοκτησία, στην εμπορευματοποίηση- εκμετάλλευση και όλες τις σχέσεις που αυτά συνεπάγονται και διαιωνίζουν. Εμείς, ο κόσμος του αγώνα, με πρόταγμά μας την αυτοοργάνωση, τη συλλογικοποίηση και την αλληλεγγύη, δεν πρόκειται να αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση του κράτους και των υπαλλήλων – τσιρακιών του στους χώρους μας.»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΟΥ, VILLA ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 92 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ VILLA ΑΜΑΛΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Μάρτιος 2017
Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★
stegastro.espivblogs.net