ΣΠΦ – Τσάκαλος Χρήστος: “Μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάει μια δικογραφία”….

0
207

Στην προηγούμενη συνεδρία, κατέθεσε ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής Δ.Χωριανόπουλος.
Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος χαρακτηρίστηκε, ως πρωτεργάτης της “επιτυχίας” στην περίπτωση των συλλήψεων του Χαλανδρίου.
Όλα τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής κατέθεσαν δικαστήριο, ότι η πρωταρχική διαχείριση των πληροφοριών που οδήγησαν στο σπίτι στο Χαλάνδρι, ήταν ο διοικητής Χωριανόπουλος. Ήταν άλλωστε ο άνθρωπος, που τον συνεχάρη προσωπικά, ο τότε υπουργός προστασίας του πολίτη, Χ.Μαρκογιαννάκης, μιλώντας για μεγάλη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής ενάντια στην “νεοτρομοκρατία”.
Είναι δηλαδή ο μάρτυρας κλειδί, που γνωρίζει την αλήθεια για το τι συνέβη στην υπόθεση Χαλανδρίου.
Όμως ο διοικητής Χωριανόπουλος, επέλεξε να μην αφήσει την αλήθεια, να χαλάσει την ιστορία που έχει επινοήσει τόσο χρόνια η Αντιτρομοκρατική και συνεχίζει να χρησιμοποιεί.
Για τον Χωριανόπουλο, η ιστορία ξεκινάει, όταν έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα σε εσωτερική γραμμή της υπηρεσίας του, που τον πληροφορούσε ότι σε σπίτι στο Χαλάνδρι στην οδό 25ης Μαρτίου συγκεντρώνονται μέλη της Σ.Π.Φ. Σύμφωνα με τον Χωριανόπουλο, ο άγνωστος που του τηλεφώνησε, έκλεισε αμέσως μετά το τηλέφωνο. Κι εδώ αρχίζουν περίεργες ακροβασίες της αλήθειας του Χωριανόπουλου στο κενό.

Κενό Πρώτο

Η αντιτρομοκρατική είναι η αστυνομική υπηρεσία, που μαζί με την ΕΥΠ διαθέτει σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων. Είναι ο περίφημος “υπερκοριός” της αντιτρομοκρατικής που έχει την δυνατότητα για 5.000 ταυτόχρονες ανακροάσεις.
Κι όμως όταν ρωτήθηκε για το αν εντόπισε η υπηρεσία του, το δήθεν τηλέφωνο του αγνώστου, απάντησε ότι η Αντιτρομοκρατική δεν διαθέτει σύστημα αναγνώρισης κλήσεων.

Κενό δεύτερο

Όταν κατέθεσε ο τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής Ι. Φραγκίσκος δήλωσε συγκεκριμένα ότι τα πρώτα στοιχεία για την Σ.Π.Φ. υπήρξαν από τον Ιανουάριο του 2009 όταν πραγματοποιήθηκαν κάποιες συλλήψεις σε σπίτι στα Εξάρχεια.
Στην κατάθεση του ο τμηματάρχης, δευτέρου στην ιεραρχία της αντιτρομοκρατικής, δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε σε ανώνυμο τηλεφώνημα, ούτε σε ανώνυμο πληροφοριοδότη.

Κενό τρίτο

Σε όλες τις υποθέσεις της Σ.Π.Φ. στην υπόθεση Χαλανδρίου, στην υπόθεση Βόλου, στην υπόθεση σχεδίου Φοίνικα, στην απόπειρα απόδρασης, πάντα στις καταθέσεις της Αντιτρομοκρατικής, όλα ξεκινούν με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Φαίνεται σαν να υπάρχει ένας στρατός πρόθυμων, που γνωρίζουν με χειρουργική ακρίβεια, τα σχέδια, τα κρησφύγετα και τα πρόσωπα της οργάνωσης Σ.Π.Φ.
Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για διαβολεμένη σύμπτωση. Όμως τα πράγματα περιπλέκονται, όταν δυσαρεστημένοι αντιτρομοκρατικάριοι λόγω εσωτερικών μεταθέσεων ή προσωπικών φιλοδοξιών ανέλιξης, καρφώνουν την ηγεσία της υπηρεσίας σε φίλους τους αστυνομικούς συντάκτες. Ανάμεσα σε πολλά δημοσιεύματα, ξεχωρίζει άρθρο από την εφημερίδα “το Βήμα της Κυριακής”, με χαρακτηριστικό τίτλο “το κόλπο με τα ανώνυμα τηλεφωνήματα”.
Σε αυτό, στέλεχος της αντιτρομοκρατικής, δηλώνει ότι για να μην αποκαλυφθούν οι μέθοδοι της υπηρεσίας, κατασκευάζουν το σενάριο του ανώνυμου πληροφοριοδότη. Έτσι όταν καταθέτουν σε δίκες, όπως αυτή, απαντούν ότι έλαβαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και δεν αποκαλύπτουν τις πρακτικές τους.
Εδώ προκύπτει όμως ένα ερώτημα…για ποιο λόγο μια αστυνομική αρχή, που υπηρετεί τον νόμο, επινοεί ψέμματα για να μην φανερώσει τις τακτικές της.

Κενό τέταρτο

Τόσο ο Χωριανόπουλος, όσο και οι υπόλοιποι μάρτυρες της αντιτρομοκρατικής, κατέθεσαν ότι αναγνώρισαν τα πρόσωπα που επισκέπτονταν το Χαλάνδρι, από φωτογραφίες που τους είχαν επιδειχθεί.
Είναι γνωστό ότι η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια, διαθέτουν πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ με πρόσωπα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Είναι το γνωστό φακέλωμα σε μια δημοκρατία που υποτίθεται ότι δεν φακελώνει, ούτε παρακολουθεί πολιτικούς χώρους. Αυτό ισχυρίστηκε και ο Χωριανόπουλος, τονίζοντας με έμφαση, όπως και τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής που προηγήθηκαν ότι “δεν υπάρχει κανένα φακέλωμα. Το φακέλωμα έχει καταργηθεί. Η αστυνομία διαθέτει φωτογραφίες, μόνο ατόμων που έχουν καταδικαστεί”.
Το παράδοξο είναι πως κανείς από τους συλληφθέντες στο Χαλάνδρι δεν είχε προηγούμενες καταδίκες. Οπότε όταν προέκυψε το ερώτημα, πως η αστυνομία είχε τις φωτογραφίες τους, ο Χωριανόπουλος υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή ψελλίζοντας “δεν θυμάμαι έχουν περάσει πολλά χρόνια…”.

Κενό Πέμπτο

Ο ίδιος είχε καταθέσει στο πρωτόδικο δικαστήριο, ότι τα εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση Χαλανδρίου, προέκυψαν βάση των προσώπων που επισκέπτονταν το σπίτι. Όταν όμως τον ρώτησα, τότε πως προέκυψε το δικό μου ένταλμα συλλήψεως, την στιγμή που οι ίδιοι οι μπάτσοι ομολογούν ότι δεν με έχουν δει ποτέ, ούτε υπήρχαν δικά μου δαχτυλικά αποτυπώματα ή DNA στον χώρο, δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως όταν βγήκε το ένταλμα εις βάρος μου, ο ίδιος είχε αποχωρήσει.
Στην δίκη αυτή έχουν εκφραστεί διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές. Άλλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, άλλοι μιλούν για πολιτική δίωξη φρονημάτων και εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή στην οργάνωση Σ.Π.Φ. και υπερασπιζόμαστε την δράση της και τον ένοπλο αγώνα.
Η ιστορία θα κρίνει τις επιλογές του καθενός μας.
Μιλώντας προσωπικά, για την υπόθεση του Χαλανδρίου, όσοι γνωρίζουν την δικογραφία, ξέρουν ότι δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για εμένα.
Όμως δεν διάλεξα μια νομική υπεράσπιση. Αντίθετα, ανέλαβα την ευθύνη. Γιατί πιο πάνω από τους νόμους, βάζω τις αξίες μου.
Αξίες που δεν θα μου επέτρεπαν να αρνηθώ την οργάνωση Σ.Π.Φ., να αρνηθώ τους συντρόφους μου, να αρνηθώ τις επιλογές και τον εαυτό μου.
Στην παρουσία μου σε όλες τις συνεδρίες, δεν ρώτησα ποτέ το “γιατί” βγήκε ένταλμα σύλληψης, αλλά το “πως” βγήκε.
Ποιες είναι αυτές οι μυστικές διαδρομές των αστυνομικών υπηρεσιών που ακολουθήθηκαν. Ήδη έχουν αναφερθεί στην διάρρηξη του πατρικού μου σπιτιού, προφανώς για την τοποθέτηση κοριών, όπως και για την καλωδίωση της μηχανής μου.
Τίποτα από όλα αυτά δεν μου προκαλεί εντύπωση. Στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Όμως αυτό που με ενοχλεί είναι η υποκρισία και το ψέμα των διωκτικών αρχών. Έρχονται εδώ και καταθέτουν ως εκπρόσωποι του νόμου και της ηθικής, μιλάνε με το γάντι, κρύβουν τις βρωμιές τους με ακόμη πιο βρώμικα ψέμματα (ανώνυμα τηλεφωνήματα, άγνωστοι πληροφοριοδότες) και θέλουν να δικαιώσουν το σύστημα που τους τρέφει.
Όμως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Η αντιτομοκρατική ούτε είναι, ούτε φαίνεται. Κάποια στιγμή το ομολόγησε ο Χωριανόπουλος, όταν στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις και είπε “Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Αφού βρήκαμε την βόμβα στο σπίτι…”
Ακριβώς εκεί βρίσκεται η ουσία. Ότι για την εξουσία, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία, απλά πρέπει να γίνει η δουλειά, ακόμη και με βρώμικα μέσα.
Όλα αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα, η ελευθερία του λόγου, ο σεβασμός στον νόμο, οι τυπικότητες είναι το μακιγιάζ της εξουσίας, για να κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο. Τις παρακολουθήσεις, τον ψηφιακό έλεγχο, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το φακέλωμα, σε μια κοινωνία big brother που διαρκώς ναρκοθετείται με κάμερες, με ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής, ώστε να ελέγχονται όχι μόνο οι κινήσεις μας, αλλά να προβλέπονται ακόμα και οι επιθυμίες μας.
Σε αυτόν τον κόσμο η Σ.Π.Φ. διάλεξε στρατόπεδο. Πάντα ξεκάθαρα δηλώσαμε τις προθέσεις μας. Χωρίς τα ψέμματα, τα μισόλογα, τις ψευτοευγένειες και την υποκρισία αυτών που εμφανίζονται ως φύλακες της τάξης και της ηθικής.
Δεν πιστεύω στο δίκαιο της βίας, αλλά όταν αυτή εκφράζεται μονομερώς από το κράτος, δεν θα γυρίσω και το άλλο μάγουλο, αλλά θα ανταποδώσω το χτύπημα όσο πιο δυνατά.
Άλλωστε άλλο είναι η αναρχική βία κι άλλο η βαρβαρότητα της εξουσίας. Δεν μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά πρέπει να είμαστε μαχητές, αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο στον πόλεμο, από την φάρα των προδοτών και των δειλών, που όπως οι μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής στις δίκες, προσποιούνται τους ειρηνοποιούς και τους νομοταγείς.

Τσάκαλος Χρήστος-μέλος της Σ.Π.Φ.

via athens.indymedia.org