Σητεία: Ενημέρωση για την συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή και στον αυταρχισμό

0
1391

Λάβαμε 14/03/2021

‘Υστερα απο διαδικτυακό κάλεσμα πρωτοβουλίας κατοίκων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή και στον αυταρχισμό στην κεντρική πλατεία της Σητείας(13/3). Η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης (πάνω απο 330 άτομα), παρευρέθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, οικογένεις με παιδίά ενώ η πλειοψηφία ήταν άνθρωποι νέοι σε ηλικία. Έγινε μικροφωνική, όπου αρχικά διαβάστηκε η εισήγηση της πρωτοβουλίας και στην συνέχεια δώθηκε βήμα σε όσους ήθελαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Πήραν το λόγο αρκετά άτομα με πολύ εύστοχες και σωστές τοποθετήσεις ενώ φωνάχτηκαν και συνθήματα. Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για περαιτέρω πλαισίωση της πρωτοβουλίας οπότε έπαιτε και συνέχεια.

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα νικήσουν.

ΥΓ: Ακολουθούν  το κείμενο το οποίο μοιράστηκε και φωτογραφίες

Καλέσαμε και συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην πλατεία της Σητείας (13/3) επειδή νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί το τελευταίο διάστημα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Covid για να περάσει μια σειρά από μέτρα, που περιορίζουν τις ατομικές και κοινωνικές μας ελευθερίες με την επιβολή προστίμων και την καταστολή. Θεραπεύει τον Κορονοιό με προσλήψεις αστυνομικών αντί γιατρών, βάζοντάς παράλληλα και την παιδεία σε γύψο εισάγοντάς τους ακόμα και μέσα στα πανεπιστήμια!

Αντιστεκόμαστε στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ και συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα κινήματα που αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα, στηρίζουμε το κίνημα ενάντια στην αστυνομική βία που εκφράστηκε στην Ν.Σμύρνη και σε άλλες γειτονιές, το κίνημα που υπερασπίζεται το δικαίωμα της ισονομίας και εφαρμογής του νόμου για όλους τους φυλακισμένους, το οποίο στηρίζουν και πολλοί δικαστικοί και δικηγόροι και τέλος, το φοιτητικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην είσοδο των αστυνομικών στα Πανεπιστήμια

Η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει, τα μέτρα και ο έλεγχος των ζωών μας όχι. Να διεκδικήσουμε πίσω τις πόλεις, τις γειτονιές μας, τους δημόσιους χώρους. Η ψυχική υγεία όλων μας και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών είναι προτεραιότητα, άμεση επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Να διεκδικήσουμε την ελευθερία που μας ανήκει και να μην επιτρέψουμε να περιοριστεί η ζωή μας σε δουλειά και κατανάλωση.

Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό