Σειρήνες: Ενημέρωση από Κόρινθο

0
216

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΌΡΙΝΘΟ

Την Κυριακή 13 Γεναρη το ναζιστικό μόρφωμα Χρυσή Αυγή είχε αναγγείλει την κοπή πίτας και την ομιλία του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου καθώς και του συνοδοιπόρου του Ι Λαγου στο εμπορικό επιμελητήριο Κορίνθου.

Λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου ακύρωσε κακήν κακώς την άδεια χρήσης του χώρου επικαλούμενος την κοινωνική γαλήνη της πόλης, την ασφάλεια του επιμελητηρίου, καθώς και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Έπειτα από μια σειρά αντιφασιστικών δράσεων έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι χρυσαυγιτες και λοιποί φασίστες δεν θα εκφράζουν το ρατσιστικό τους παραλήρημα ανενόχλητοι. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται, καθώς κατέφυγαν, μη ανακοινωμενα και υπόγεια, στον ιδιωτικό χώρο εκδηλώσεων “Βενετσάνος” που βρίσκεται στα Ίσθμια Κορινθίας και που έχει στεγάσει αντίστοιχες κινήσεις και στο παρελθόν. Η θλιβερή και ολιγομελή αυτή μάζωξη πλαισιώθηκε κυρίως από αθηναϊκό πούλμαν που λειτούργησε ως περιφερόμενη κερκίδα υποστήριξης-προστασίας, τόσο στην Κόρινθο όσο και στο Άργος. 

Αντισυγκεντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Άργος από αντιφασιστες/ριες που έδειξαν έμπρακτα ότι ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του είναι ανεπιθύμητοι στις πόλεις μας.

Ο ΦΑΣΙΣΜΌΣ ΤΣΑΚΊΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ

mail : [email protected]
via Σειρηνες