Σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στο παζάρι Άρτας στις 27/09/2012

0
558

Σε διόρθωση της ανάρτησης :

Επεισόδια μεταξύ Χρυσαυγιτών και μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων χθες στην Άρτα.

παραθέτουμε το κείμενο  που ανάρτησε στο athens indymedia η Αντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου. Την ώρα που στους δρόμους της Άρτας οι απεργοί φώναζαν συνθήματα ενάντια στην επιβαλλόμενη εξαθλίωση 2 “παλικαράκια” με μπλούζες χρυσή αυγή μπαινόβγαιναν απο δημαρχείο στο Α.Τ να πρωτοκολλήσουν υπόμνημα-καταγγελία το οποίο κυκλοφορεί ευραίως στο διαδύκτιο.

Το κείμενο παρουσιάζει τις ρατσιστικές καταγγελίες που έχει δήθεν δεχτεί ο υποψήφιος βουλευτής Γαλαζούλας και άλλα ευφάνταστα σενάρια που έχουν κατά την Τ.Ο χρυσής αυγής Άρτας φέρει σε απόγνωση τους έλληνες εμπόρους και μικροπωλητές, και καταλήγει στο ότι θα βρίσκονται στο χώρο του παζαριού για να βεβαιώνονται ότι οι κάθε είδους μπάτσοι θα κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Από την κίνηση αλλά και απο το κείμενο φαίνεται ξεκάθαρα, πώς τα αποβράσματα του φασιστοσυφερτού  με το πρόσχημα και την βοήθεια της «δημοκρατίας» (δημαρχαίους και αστυνομία δημοτική ή κρατική) ψάχνουν τρόπους να νομιμοποιήσουν το νταβατζιλίκι, τα ρατσιστικά πογκρόμ και την συμμετοχή τους στον έλεγχο των τοπικών κοινωνιών.

Τετάρτη απόγευμα  γίνεται μοίρασμα του παρακάτω κειμένου της Αντιφασιστικής Συσπείρωσης Άρτας μέσα στον χώρο του παζαριού στους πάγκους και τους εργαζόμενους.

Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 7:00μμ

Η Πορεία  80 ατόμων περίπου ξεκινά έξω από το Εργατικό Κέντρο Άρτας με πανό που γράφει

Η ΑΓΝΟΙΑ ,Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

και φτάνει στον εξωτερικό χώρο του εκθεσιακού κέντρου.

Εκεί η παρέμβαση πλαισιώνεται και από επιπλέον άτομα, καθώς παρευρίσκονται και άλλες συλλογικότητες που μοίρασαν αντιφασιστικά  κείμενα.

Φωνάζονται αντιφασιστικά συνθήματα σε όλη την διάρκεια της παρουσίας μας στον χώρο και παραμένουμε στο χώρο αρκετά μετά την τελετή έναρξης του παζαριού μοιράζοντας το κείμενο.

Με την λήξη της παρέμβασης στο εκθεσιακό κέντρο τα συνθήματα και ο αντιφασιστικός παλμός  μεταφέρονται στους κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης καταλήγοντας πάλι έξω από το Εργατικό Κέντρο γύρω στις 9:45μμ

Οι πληροφορίες για μεταφερόμενα φασιστοειδή που θα εμφανίζονταν με «λεωφορείο» να παριστάνουν  τους νταβαντζίδες σε μεροκαματιάρηδες και να υπερασπιστούν τους «αδικημένους έλληνες εμπόρους της Άρτας» έσκασε σαν κλούβιο αυγό.

Εθεάθησαν μερικά «μοναχικά» από τα ντόπια φασιστάκια να κυκλοφορούν και να συνομιλούν με τους μπάτσους και το ότι δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί τους δεν σημαίνει ούτε πως δεν έγιναν αντιληπτοί ούτε κάτι άλλο.

Παρόλη  την τρομουστερία  τις αναλήθειες και την παραπληροφόρηση στα δημοσιεύματα στον τοπικού τύπου  και τα blogs  οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που βρέθηκαν στο παζάρι έχουμε να ξεκαθαρίσουμε

1ον  ότι ετοίμαζαμε την παρέμβαση αυτή και πρίν μάθουμε για τις διαθέσεις των νεοναζί της Χ.Α.

2ον πως  ήμασταν εκεί σε επίπεδο αντιπληροφόρησης και όχι να περιφρουρήσουμε  οποιοδήποτε παζάρι και την ομαλή λειτουργία του, από οποιονδήποτε  κρετίνο «τύπου» μπαρμπαρούση.

3ον  ότι δεν επιδιώκουμε να γίνουμε θέαμα στην αρένα που στήνουν ο τύπος και τα τηλεοπτικά  κανάλια

παίζοντας ξύλο μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών και ανάμεσα σε ανθρώπους που κάθε χρόνο πηγαίνουν στο παζάρι για να διασκεδάσουν ή να  καλύψουν βασικές τους ανάγκες ,(κυρίως ένδυση) αλλά αν χρειαζόταν… θα γινόταν και αυτό στα πλαίσια του αντιφασιστικού αγώνα  και της περιφρούρησης της παρέμβασης)

4ον  είμαστε παρόντες και παρούσες στους δρόμους στις πλατείες και τις γειτονιές ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για τον φασισμό, γνωστοποιώντας ότι κάποιοι είναι έτοιμοι να αντισταθούν σε αυτόν.

5ον  ότι ο φασισμός δεν τσακίζετε μόνο κάνοντας ζάπινγκ, σχολιάζοντας στο διαδίκτυο, στέλνοντας καταγκελίες και δυσανασχετώντας, αλλά  και με την καλλιέργεια της συνείδησης, την πραγμάτωση της αλληλεγγύης, την αυτό-οργάνωση, την παρουσία και την δράση στον δρόμο και την κοινωνία.

6ον  ότι ο αντιφασισμός δεν είναι «δουλειά» κάποιων «αρμοδίων» ή «ειδικών» αλλά  θα πρέπει να είναι υπόθεση και καθήκον όλων όσων θέλουν να ζήσουν  με αξιοπρέπεια.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ…

Aντιφασιστική Συσπείρωση Άρτας