ΣΑΚΤΑ, Πάτρα: Το αίμα και ο ιδρώτας των εργατών γεμίζει τις τσέπες των αφεντικών

0
402

Λάβαμε 29/06/2018

ΤΟ ΑΙΜΑ & Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Στις 14 Ιούνη 2018, σε υποκατάστημα αλυσίδας super market ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάτρα, 56χρονος εργάτης χάνει την ζωή του, πέφτοντας στο κενό από ύψος 3,5 μέτρων, καθώς εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων.

Η επιχείρηση, ύστερα από εντολή της διεύθυνσης, δεν σταμάτησε την λειτουργία της για διάστημα περίπου 2 ωρών και ενώ ο εργάτης βρισκόταν νεκρός εντός του χώρου του καταστήματος. Σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα το συγκεκριμένο υποκατάστημα συνέχισε κανονικότατα την λειτουργία του μέχρι τις 4 η ώρα το απόγευμα (αναγκάζοντας τους/τις εργαζόμενους/ες να πραγματοποιήσουν τις βάρδιες τους σαν να μην τρέχει τίποτα) κλείνοντας απλά και μόνο, για να παρευρεθούν οι συνάδελφοι του νεκρού εργάτη στην κηδεία.

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να συμπληρώσει την τεράστια λίστα των εργατών-τριών που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κεφαλαίου. Άλλο ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι μπροστά στα κέρδη των αφεντικών είμαστε όλοι μας αναλώσιμοι, δίχως να έχει καμία αξία η ανθρώπινη ζωή.

Όλα αυτά διαδραματίζονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι μαζικές απολύσεις, η αβεβαιότητα για μια θέση εργασίας, η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι ατομικές και ολιγόμηνες συμβάσεις, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, σε συνάρτηση με την εντατικοποίηση της εργασίας υπό ασφυκτικές συνθήκες και τα ελαστικά ωράρια, συνθέτουν το παζλ της υποβάθμισης της ζωής μας.

Να συλλογικοποιήσουμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας σε όλους τους χώρους της καθημερινότητάς μας. Στη γειτονιά, στη σχολή, στο σχολείο, στο χώρο δουλειάς και σε κάθε πτυχή της ζωής μας η αυτoοργάνωση της  άμυνας αλλά και της αντεπίθεσης μας είναι η μόνη υπαρκτή λύση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από το κράτος και το κεφάλαιο.

Να βάλουμε φραγμό στα σχέδια των κυρίαρχων, που επιδιώκουν η συνέχιση του βάρβαρου αυτού συστήματος να περάσει πάνω από τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας αλλά και να αγωνιστούμε για μια άλλη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

Για τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, τη χειραφέτηση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ‘’ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ’’ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση
saktapatra.wordpress.com
[email protected]
Ιούνης 2018