Ρέθυμνο: Ενημέρωση από την πορεία για τα περιστατικά βίας στην πόλη [21/10]

0
1417
mde

Πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βραδινή συγκέντρωση και πορεία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δύναμης το Σάββατο 21/10. Η πορεία καλέστηκε από την α.δ.ρε. με αφορμή τα περιστατικά βίας στην πόλη του Ρεθύμνου.

Από τις 21:00 που είχε ορισθεί ως ώρα συγκεντρώσεως στο σημείο του πρόσφατου ξυλοδαρμού μεταπτυχιακού φοιτητή πάνω από 450 άτομα μαζεύτηκαν για να διαμαρτυρηθούν. Πέρα από τους κατοίκους του Ρεθύμνου, υπήρχε κόσμος από Χανιά και Ηράκλειο που συμμετείχε, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του.

Η πορεία ξεκίνησε στις 21:45 και πέρασε από τους δρόμους της παλιάς πόλης και την “τουριστική” παραλιακή οδό περνώντας παντού το μήνυμα πως τέτοιες τραμπούκικες/φασιστικές συμπεριφορές δεν γίνονται πλέον ανεκτές στην πόλη.

Το τέλος της πορείας ήταν στην πλατεία Μικρασιατών όπου η συγκέντρωση συνεχίστηκε με αυτοσχέδιο event και ο κόσμος παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα συνέβαιναν τέτοια περιστατικά ξανά.

Καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική αλλά κατά της διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρχαν διασκορπισμένοι ένστολοι στα στενά που οδηγούσαν στην συγκέντρωση.

Για την mpalothia από InNero

Το κείμενο που μοιράστηκε: Ανακοίνωση Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου για τα περιστατικά βίας στην πόλη

Φωτορεπορτάζ

Συγκέντρωση και έναρξη πορείας

Πορεία