Refugees Welcome – Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης – Ξεκίνησε και η St. Pauli

0
672

Την ώρα που οι διάφοροι Πλεύρηδες αυτού του τόπου ξερνάνε μίσος εναντίον μεταναστών και προσφύγων προς τέρψη του προ-εκλογικού πυρετού που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, το St. Pauli Thessaloniki Club εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό ανθρώπων που άφησαν τον τόπο τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, αναγκαζόμενοι να περιδιαβούν το κατώφλι της νεοφιλελέ  Ευρώπης και των σκεπτικιστών της (έτσι ονομάζονται τώρα τα φασιστικά τομάρια) που τους δείχνουν με κάθε τρόπο την απανθρωπιά τους. 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενό μας, την Κυριακή (30/8) αμέσως μετά την εκτός έδρας αναμέτρηση με την FSV Frankfurt εκπρόσωποι του κλαμπ, παρέδωσαν τα πρώτα είδη ανάγκης που συγκεντρώθηκαν μετά το κάλεσμα που έγινε, στο Στέκι Μεταναστών Θεσσαλονίκης. Από την κουβέντα που κάναμε με τους ανθρώπους του Κοινωνικού Κέντρου, ενημερωθήκαμε ότι μόνο την Κυριακή (30/8) περίπου 8.000 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, έφτασαν στα σύνορα της Ειδομένης κάτω από άθλιες συνθήκες καθώς το θερμόμετρο μόνο στην Θεσσαλονίκη άγγιξε τους 37 βαθμούς. Καταλάβαμε λοιπόν, ότι όση καλή θέληση και να είχαμε, τα είδη που προσφέραμε ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε.

Σύντομα και συγκεκριμένα από αυτή την εβδομάδα που διανύουμε, θα υπάρξει νέα συγκέντρωση ειδών ρουχισμού και τροφίμων με σκοπό να παραδοθούν και αυτά στο Στέκι και από εκεί στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα και η St. Pauli με ανάλογη κίνηση της, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικών θεμάτων Kiezhelden έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει τα απαιραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για τους παραπάνω από 1.200 πρόσφυγες που έχουν φτάσει στο Αμβούργο και είτε κατασκηνώνουν στους χώρους του Millerntor και πίσω από αυτό, είτε σε κοντινές περιοχές.

Tο πρότζεκτ έχει τίτλο: REFUGEES WELCOME και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα: «Από τις αρχές του Αυγούστου του 2015 στην κοντινή γειτονιά μας στεγάζονται πρόσφυγες σε χώρους καθώς περίπου 1.200 άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου που μαστίζονται από την κρίση έφτασαν στο Αμβούργο. Καλωσορίζουμε λοιπόν τους νέους μας γείτονες και τους φωνάζουμε: «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ». Δεν μας ενδιαφέρουν τα χαρτιά! Κανένα καθεστώς της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την διαμονή των προσφύγων δεν μας ενδιαφέρει. Αυτοί που έχουν έρθει εδώ, θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ! Τους ανθρώπους που πέρασαν μια επικίνδυνη καθημερινή οδύσσεια για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την φτώχεια, που συχνά προσπέρασαν τα θανατηφόρα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για να φτάσουν τελικά στο Αμβούργο, εμείς δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε αίθουσες ή σκηνές με ράντζα χωρίς καμιά προστασία της ιδιωτικής ζωής, κάτω από άθλιες υγειονομικές συνθήκες.

Ήδη έχουμε συγκεντρώσει χρήματα για αγορά προϊόντων υγιεινής και ρουχισμού ώστε οι πρόσφυγες να νιώσουν άνετα. Επιπλέον θα τους προσφέρουμε και δωρεάν μαθήματα Γερμανικών, έτσι ώστε να εγκληματιστούν ακόμη πιο άμεσα. Εδώ και εβδομάδες, πολλοί εθελοντές, έχουν δεσμευτεί να ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπου, την στιγμή που αναμένονται και άλλες αφίξεις.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Αναδημοσίευση από stpaulithess.wordpress.com

11887744_756482431144389_3804287701533996896_o