Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών Καλαμπάκας: Στηρίζουμε την αντιπολεμική-αντιεθνική πορεία στη Λάρισα [26/5, 12:00]

0
202

Ως αναρχικοί και ως κομμάτι της κοινωνικής βάσης, για εμάς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη της συγκρότησης ενός αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος στη βάση της προλεταριακής ενότητας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, τη στιγμή που ο ρόλος του ελληνικού κράτους βαθαίνει στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα οι πολεμικές μηχανές των κυρίαρχων αλλού ζεσταίνονται και αλλού δολοφονούν ανθρώπους της τάξης μας.

Οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων ωφελούν μονάχα τις αστικές τάξεις και τους κρατικούς σχηματισμούς, ένθεν και ένθεν σε κάθε αντιπαράθεση και σύγκρουση. Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια γωνιά του χάρτη και αν βρίσκονται, είναι αυτοί που καθημερινά βιώνουν την ανέχεια, την οικονομική αφαίμαξη από τις πολιτικές λιτότητας, την καταλήστευση του πλούτου που παράγουν, την περιστολή των κεκτημένων δικαιωμάτων τους, την κρατική καταστολή και τον εξουσιαστικό έλεγχο. Αυτό που πρόκειται να κάνει μια πολεμική σύγκρουση είτε τοπικών είτε διευρυμένων διαστάσεων, είναι να θερίσει την εργατική τάξη, πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών.

Οι προλετάριοι όλων των χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Βρισκόμαστε στην ίδια μεριά του οδοφράγματος, όσο και αν προσπαθούν οι κυρίαρχοι να μας διαιρέσουν με επίπλαστους διαχωρισμούς βάσει φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής, θρησκείας και ηλικίας, με απώτερο σκοπό να μας εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα και να κοιμούνται οι ίδιοι ήσυχοι. Ο εχθρός μας είναι κοινός. Είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Ο δικός μας πόλεμος, λοιπόν, δεν είναι εθνικός. Είναι κοινωνικός και ταξικός, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια σε κάθε έκφανση της εξουσίας και της ιεραρχίας. Δεν πρόκειται να στρέψουμε τις κάννες των όπλων στα ταξικά μας αδέρφια. Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για καμία πατρίδα, για κανένα αφεντικό.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση από κάθε μορφή εκμετάλλευσης και δεσποτισμού. Μέχρι να φτιάξουμε ένα καινούριο κόσμο πάνω στα συντρίμμια του καπιταλισμού και του κρατισμού. Έναν κόσμο για όλους και όχι για λίγους. Για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.

 

Στηρίζουμε την αντιπολεμική-αντιεθνική πορεία στη Λάρισα:

Σάββατο 26/5, 12:00, Πλατεία Ταχυδρομείου

Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών Καλαμπάκας