Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια: Απεργία! – Πέμπτη 6 Μάη 2021

0
1666

Λάβαμε 05/05/2021 από prwterganenotia.wordpress.com

Για την Πέμπτη 6 Μάη 2020 έχει κηρυχθεί απεργία από μια σειρά από εργατικά σωματεία και εργατικά κέντρα-ομοσπονδίες (ανάμεσα στα οποία και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας) και την ΑΔΕΔΥ. Η απεργία αυτή έχει χαρακτήρα Πρωτομαγιάτικης απεργίας! Μια από τις κύριες αιχμές της είναι η εναντίωση στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη (πρώην ν/σ Βρούτση), το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στο αμέσως επόμενο διάστημα, και που συνιστά μια συνέχεια της συνολικής αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης και της διαχρονικής επιθετικής στάσης του κόσμου των αφεντικών και των εκάστοτε κυβερνώντων προς τον κόσμο της εργασίας.

Η συμμετοχή στην απεργία αυτή είναι ένα από τα αρκετά βήματα που καλούμαστε να κάνουμε (ανάμεσα σε άλλα έχει προηγηθεί και η απεργία της 26ης Νοέμβρη 2020 με αντίστοιχες αιχμές), προκειμένου να υπερασπιστούμε τα ταξικά συμφέροντα, τα εργατικά δικαιώματα, τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας!

> Ακολουθεί μια επικαιροποιημένη απεργιακή εκδοχή της αφίσας που ως Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια είχαμε ξεκινήσει να κολλάμε από τον περασμένο Νοέμβρη έξω από χώρους δουλειάς και άλλα σημεία των γειτονιών μας, στο πλαίσιο μιας συνολικής σχετικής καμπάνιας μας (με κεντρικό σύνθημα «ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ»):

Κι αν έχουμε να συμπληρώσουμε εν συντομία, αλλά με μεγάλη έμφαση, κάτι σε όσα έχουμε ως τώρα εκφράσει, είναι ότι με το νομοσχέδιο αυτό και μέσα και από το πως θα γίνεται η λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» διαφαίνεται ξεκάθαρα μια βασική επιδίωξη της κυβέρνησης και μια πάγια θέση του κόσμου των εργοδοτών: Να αντικατασταθούν οι όποιες εναπομείνασες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας από ατομικές συμβάσεις. Δηλαδή από δήθεν (…γιατί είναι ξεκάθαρο το ποιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε μια τέτοια συνθήκη) συμφωνίες του καθενός και της καθεμίας από εμάς με την εργοδοσία μας.

> Απεργιακά πανό που αναρτήσαμε τις τελευταίες μέρες στις γειτονιές μας:

> Σημειώνουμε ότι η επόμενη ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας μας είναι την Κυριακή 16 Μάη, στις 3μμ, στο Υπόστεγο – Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης.

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια