Προκλητική απόφαση και οι ποινές του τρομοδικείου για τη ληστεία στον Φιλώτα

0
494

Κόντρα στα στοιχεία της ακροαματικής διαδικασίας, κόντρα και στην εμπεριστατωμένη αγόρευση-πρόταση της εισαγγελέα της έδρας Όλγας Σμυρλή, που πρότεινε την αθώωσή τους, το τρομοδικείο του Κορυδαλλού, έκρινε κατά πλειοψηφία ενόχους για ληστεία και διακεκριμένη οπλοφορία τους Γιάννη Μιχαηλίδη και Δημήτρη Πολίτη και ενόχους για απλή συνέργεια στη ληστεία τους Αργύρη Ντάλιο και Φοίβο Χαρίση.

Ως προς την ενοχή του Γρηγόρη Σαραφούδη, έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέα (ένοχος για ληστεία κτλ.).

Οι συνήγοροι των Φ. Χαρίση-Α. Ντάλιου (Φρ. Ραγκούσης) και του Γρ. Σαραφούδη (Μαρ. Δαλιάνη), ζήτησαν την αναγνώριση ελαφρυντικών και έγινε διάλειμμα προκειμένου η εισαγγελέας να κάνει την πρότασή της επί των ποινών.

Οι ποινές του τρομοδικείου για τη ληστεία στο Φιλώτα Οι τελικές ποινές του τρομοδικείου για τη ληστεία στον Φιλώτα είναι.

  • Συνολική ποινή 11 χρόνων κάθειρξης στους Γ. Μιχαηλίδη και Δ. Πολίτη (6 για τη ληστεία συν 3 για την οπλοφορία).
  • Συνολική ποινή 8 χρόνων κάθειρξης στον Γρ. Σαραφούδη (6 για τη ληστεία και 2 για την οπλοφορία, μετά από αναγνώριση ελαφρυντικού).
  • Ποινή 3,5 χρόνων στους Φ. Χαρίση και Αργ. Ντάλιο (απλή συνέργεια στη ληστεία, μετά από αναγνώριση ελαφρυντικού).

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση του Γρ. Σαραφούδη. Δέχτηκε το ίδιο αίτημα για τους Φ. Χαρίση και Αργ. Ντάλιο (εννοείται πως θα παραμείνουν φυλακισμένοι για άλλες υποθέσεις).

Αναδημοσίευση από ΚΟΝΤΡΑ 1 & 2

Αναλυτική περιγραφή της υπόθεσης εδώ