Προοίμιο του επερχόμενου νόμου-φίμωτρο

0
488

Επειδή παρά τις προσπάθειες από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους, δεν καταφέρατε να τρομάξετε ένα μέλος/διαχειριστή  του site αντιπληροφόρησης mpalothia με τις προσωποποιημένες προανακρίσεις και την προσπάθεια δίωξης του τον Οκτώβρη του 17 για αναρτήσεις στο site, αποφασίσατε να περάσετε σε πιο παραδοσιακές μεθόδους?

Συγκεκριμένα εδώ και 20 μέρες (από τις αρχές Φλεβάρη) έχει γίνει αντιληπτό, πως ένα μέλος της mpalothia παρακολουθείτε νυχθημερόν από ζευγάρι ασφαλιτών (είτε με αυτοκίνητο, είτε πεζοί), εκτός φυσικά των Εξαρχείων και κάποιων άλλων σημείων που δεν τολμάνε να πατήσουν.

Είμαστε γνώστες πως όλοι/’ολες μας, ειδικά οι ηλεκτρονικές κινήσεις, παρακολουθούνται. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως (με την άδεια του ίδιου του facebook και την χορήγηση του ανάλογου λογισμικού) ανοίγετε τους προσωπικούς λογαριασμούς και τις σελίδες μας και παρακολουθείτε όλες τις συνομιλίες και αλλληλοεπιδράσεις (κάτι που παρόλο που προσπαθήσατε να το κρύψετε, έγινε φανερό από τις δικογραφίες). Ομοίως και τα κινητά μας και όλες μας τις επαφές.

Αλλά αυτό φαίνεται δεν είναι αρκετό και επιστρέφετε στις παλιές δοκιμασμένες μεθόδους…

Και τίθεται το ερώτημα:

Να τα θεωρήσουμε προοίμιο του επερχόμενου νόμου φίμωτρο, που ετοιμάζεται και στο ελληνικό αστικό κράτος για να ενταχθεί στον νέο ποινικό κώδικα, αντιγράφοντας τις αντίστοιχες περιπτώσεις φίμωσης site αντιπληροφόρης όπως στην Ιταλία (υπόθεση “Scripta Manent”), Ισπανία (υπόθεση Pandora), Γερμανία (όργιο καταστολής στους συμμετέχοντες των διαδηλώσεων ενάντια στο G20 μετά την ηλεκτρονική καταγραφή τους), Βραζιλία (υπόθεση “Erebo”).

Γιατί σε κάποιες από αυτές τις υποθέσεις κατηγορήθηκαν αναρχικοί που διαχειρίζονταν site και blogs αντιπληροφόρησης ως εν δυνάμει τρομοκράτες, αφού διέχεαν τον αναρχικό λόγο ή συμμετείχαν σε αναρχικές δράσεις.

Μόνο τα ονόματα και οι τόποι αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια: καταστολή απέναντι στην εξεγερτική αναρχία και κάθε έκφανση της.

Άλλωστε η καταστολή και η “κοινωνική ειρήνη” προβλέπεται και στα προαπαιτούμενα…

Για την Αναρχία

mpalothia