Πολιτική τοποθέτηση σχετικά με την παραπομπή μου σε δίκη

0
561

Πολιτική τοποθέτηση σχετικά με την παραπομπή μου σε δίκη για τα γεγονότα της κατάληψης Πρυτανείας το 2015

Την Τρίτη 10 Μάρτη έλαβα μια κλήση από την εισαγγελία Αθηνών, η οποία με καλεί στις 08/05/20 για να δικαστώ σαν υπαίτιος για την κατάληψη της Πρυτανείας που έλαβε χώρα από τις 30/03/2015 ως 17/04/2015. Η κατάληψη της Πρυτανείας ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων, με κύρια αιτήματα την κατάργηση των νόμων 187 και 187Α (περί εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων), την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, την οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικού μέσου, την αποφυλάκιση των συγγενών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, την κατάργηση του κουκουλονόμου και την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. Η κατάληψη πλαισιώθηκε από δεκάδες συντρόφους/ισσες και συνέβαλε με τον τρόπο της στη μερική ικανοποίηση των αιτημάτων. Η κατάληψη έληξε καθώς, μετά από εντολή της «αριστερής κυβέρνησης» του Σύριζα, έγινε εισβολή από τα μαντρόσκυλα της Αστυνομίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη 14 συντρόφων/ισσων, αγωνιστών/ριων και την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Για την δίωξή μου, αφορμή στάθηκε μισό αποτύπωμα -φερόμενο ως δικό μου- πάνω σε ένα τασάκι το οποίο εμφάνισε η κρατική ασφάλεια 5 χρονιά μετά. Όπως γίνεται αντιληπτό, εδώ και χρόνια είναι πάγια τακτική του δικαστικού συστήματος να στήνονται δίκες αγωνιστών πάνω σε τέτοιου είδους σαθρά κατηγορητήρια.

Με βάση τον δικό τους ποινικό κώδικα, ένα αποτύπωμα, όταν βρίσκεται πάνω σε ένα κινητό αντικείμενο δεν μπορεί να θεωρηθεί τεκμήριο για μια υπόθεση και πόσο μάλλον να οδηγηθεί κάποιος σε δική με βάση αυτό. Όμως, εδώ και χρόνια βλέπουμε πως, όταν πρόκειται για υποθέσεις που συμβάλλουν στην καταστολή απέναντι στο αναρχικό χώρο, εφαρμόζεται ένα σύγχρονο ιδιώνυμο. Ολόκληρες δικογραφίες στήνονται από τον δικαστικό μηχανισμό με βάση μείγματα DNA, αποτυπώματα σε κινητά αντικείμενα, ανώνυμα τηλεφωνήματα, παράνομες παρακολουθήσεις,ψεύτικες αναγνωρίσεις.Όλα τα παραπάνω λειτουργούν ως όπλα στη φαρέτρα του κατασταλτικού μηχανισμού που στοχεύουν επί ματαίω στο να κάμψουν την οποιαδήποτε αντίσταση.

Αρχικά, θεωρώ πως πρόκειται για πολιτική δίωξη που φανερώνει μια εμμονή στο πρόσωπό μου αφού, ενώ έχω δώσει αποτυπώματα σε παλιότερη μου σύλληψη που πραγματοποιήθηκε το 2014 (δηλαδή τα αποτυπώματα μου υπάρχουν στο αρχείο εδώ και 6 χρόνια), η ασφάλεια εμφανίζει τώρα μισό αποτύπωμά για μια υπόθεση που διαδραματίστηκε 5 χρόνια πριν. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ πως ο διωκτικός μηχανισμός προσπαθεί να μου στείλει ένα μήνυμα·εφόσον συνεχίζω να είμαι ενεργό πολιτικό υποκείμενο, οι διωκτικές αρχές δεν θα με ξεχάσουν και σε κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί θα επιχειρήσουν να με επιβαρύνουν ποινικά και να με κάμψουν ψυχολογικά. Σε αυτό το σημείο, θέλω να τονίσω πως ούτε εγώ υπάρχει περίπτωση ποτέ να τους ξεχάσω, καθώς αυτό που με οπλίζει και συνεχίζω να αγωνίζομαι είναι το δίκιο του αναρχικού αγώνα.

Επιπρόσθετα, αυτή η δίωξη έρχεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο για τον αναρχικό χώρο. Μια περίοδο έντονης καταστολής με δικογραφίες στα πλαίσια σκευωρίας να φορτώνονται σωρηδόν σε συντρόφους/ισσες και ακραίους περιοριστικούς όρους να εφαρμόζονται σε κάποιες περιπτώσεις από αυτές. Ο κρατικός μηχανισμός με αυτήν την τακτική επιδιώκει την διάχυση και εδραίωση του φόβου στο εσωτερικό του αναρχικού χώρου και την αποδυνάμωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων ενόψει των μαχών που μαίνονται.

Τώρα, όσον αφορά στην κατάληψη της πρυτανείας θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται να απολογηθώ στο κράτος για το αν συμμετείχα ή όχι καθώς, εν προκειμένω, θεωρώ το συγκεκριμένο μέσο πάλης αναγκαίο και δίκαιο, γεγονός που ο κόσμος της κυριαρχίας δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ. Το μόνο που θα πω είναι ότι στεκόμουν και στέκομαι στο πλευρό των πολιτικών κρατουμένων και των κοινωνικών αγωνιστών στον αγώνα που δίνουν εντός των τειχών.

ΥΓ. Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για όλα αυτά που βιώνουμε. Θεωρώ πως η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που θα έπρεπε να δίνει χρήματα για να βελτιώσει τη δημόσια υγεία (για την καταπολέμηση της πανδημίας) που η ίδια κατέστρεψε με σκοπό να ιδιωτικοποιήσει, αντ’ αυτού εκείνη δίνει εντολή εισβολής σε γραφεία και σε σπίτια και προσαγωγής/σύλληψης Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, στήνει σκευωρίες στις πλάτες αναρχικών συντρόφων,θεσμοθετεί αντεργατικά μέτρα και εγκαθιδρύει στρατιωτικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης γεμάτο περιορισμούς και απαγορεύσεις για όλη την κοινωνία.Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το πρόβλημα της πανδημίας για να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη και οι μόνες«λύσεις»που δίνει(όπως και σε όποιο ζήτημα καλείται να διαχειριστεί)είναι η καταστολή και η ικανοποίηση των αφεντικών.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣΠΟΥΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΣΕΣ»

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Γ. ΜΗΧΑΪΛΙΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Φ. ΧΑΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΜΙΛΤΟΣ Β.

Πρωτότυπη δημοσίευση 27/03/2020
via athens.indymedia.org