Πολιτική τοποθέτηση ενός εκ των τεσσάρων αναρχικών που διώκονται

0
333

Πολιτική τοποθέτηση ενός εκ των τεσσάρων αναρχικών που διώκονται για την υπόθεση «σύντροφοι-συντρόφισσες»

Μεσημέρι Δευτέρας 9/3/20, γίνεται εισβολή της κρατικής ‘’ασφάλειας’’ με παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι μου. Αφού μου διαβεβαίωσαν ότι δεν κατηγορούμουν για κάτι, προσπάθησα να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί διεξαγόταν η εν λόγω έρευνα. Η μόνη διευκρίνηση που μου έγινε ήταν ότι αναζητούνται στοιχεία και πως είχε ήδη προσαχθεί ένας φίλος και σύντροφος για μια υπόθεση τρομοκρατικής οργάνωσης. Σε μελλοντικό χρόνο, διαπίστωσα ότι ο βασικός λόγος της εισβολής στα σπίτια (το δικό μου, του ενός συντρόφου και της συντρόφισσας) ήταν ώστε να βρεθεί ένα πρόσχημα που θα μας «τραβούσε» στην ΓΑΔΑ. Έτσι θα ξεκινούσε την επιχείρηση της η κρατική. Με εξονυχιστικό τρόπο, δέκα ασφαλίτες, προσπάθησαν να βρουν οτιδήποτε άξιο κατάσχεσης με σκοπό να με προσαγάγουν. Τα ‘’ακραία’’ αυτά αντικείμενα , «βοηθητικά όπλα για τρομοκρατικές ενέργειες» όπως είπαν, ήταν ένα ξύλινο σουβενίρ με αιχμηρό μπροστινό μέρος, ένας παλιός σουγιάς και όλες οι ηλεκτρονικές μου συσκευές. Λίγες ώρες μετά την μεταφορά μου στην ΓΑΔΑ, η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη. Εκεί βρέθηκα με τον έναν σύντροφο και την συντρόφισσα, όπου με ενημέρωσαν ότι με την ίδια τακτική συνελήφθησαν και οι ίδιοι. Ενώ ο τέταρτος, που είχε προσαχθεί από το προηγούμενο βράδυ καθώς έφευγε από το σπίτι μου, συλλαμβάνεται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 10/3 οι τρεις περνάμε από εισαγγελέα για τα πλημμελήματα, ενώ ο τέταρτος μεταφέρεται στον ανακριτή οπού και παίρνει προθεσμία μέχρι το Σάββατο 14/3. Συγχρόνως η κατηγόρια για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με τον τρομονόμο 187Α , επεκτείνεται σε όλους μας. Η κρατική ‘’ασφάλεια’’ κατάφερε, να μας φορτώσει και να ‘’τσουβαλιάσει’’, 54 ανοιχτές υποθέσεις επιθέσεων από το 2016,υπό το όνομα μιας αόριστης υπογραφής. Ουσιαστικά ο σκοπός αυτής της επιχείρησης, ήταν να καταφέρει να κλείσει πολλούς από τους ανοιχτούς φακέλους της σε μια μόνο δικογραφία.

Το Σάββατο 14/3 περνάμε και οι τέσσερεις από εισαγγελέα-ανακριτή όπου μας ανακοινώνονται οι περιοριστικοί οροί. Εμφάνιση σε Α.Τ τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, απαγόρευση κάθε είδους επικοινωνίας μεταξύ μας, απαγόρευση μετάβασης και παραμονής στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και απαγόρευση συμμέτοχης μας σε οποιαδήποτε πολυπληθή μάζωξη με πολιτικό πρόσημο.

Αν τα παραπάνω δεν αφορούσαν την ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας θα ήταν τραγελαφικά. Αλλά τα αφορούν. Αφορούν εμάς και τους ανθρώπους που μας νοιάζονται, συντρόφους και μη. Αιτία και στόχος αυτής της δίωξης είναι η πολιτική μας ταυτότητα. Τέτοιες υποθέσεις απλώς θυμίζουν ποιες είναι οι πρακτικές που εφαρμόζει το κράτος απέναντι σε όσους επιλέγουν να αγωνίζονται. Ποινικοποίησαν φίλιες και γέρους ανθρώπινους δεσμούς. Μας καταδίκασαν να μην ”ακουμπάμε” μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, αυτή των Εξαρχείων, γιατί απλώς δεν ταιριάζει στην κανονικότητα που επιβάλουν, αλλά κυρίως προσπάθησαν να αμαυρώσουν βασικές αρχές των ζωών μας, όπως αυτή της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Έννοιες τις όποιες κανένα κράτος και καμία υπηρεσία δεν μπορούν να αποδομήσουν, καθώς αυτές είναι που μας ενώνουν και μας βοηθάνε να σταθούμε στα πόδια μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

ΥΓ1: Την αμέριστη ευγνωμοσύνη μου σε όσους έδειξαν έμπρακτα τι εστί συντροφικότητα και ήταν εκεί να μας γεμίζουν δύναμη και αντοχή, με τα χαμόγελα και τις γροθιές τους ψηλά.

ΥΓ2: Οι μέρες κράτησης μας στα κελιά του εβδόμου της ΓΑΔΑ, παράλληλα με την έξαρση της νόσου του κορωνοϊού , μας επιβεβαίωσαν πως καμία πανδημία δεν θα άλλαζε την εξευτελιστική κατάσταση στην οποία το κράτος επιλέγει να ”στριμώχνει” τους προσωρινούς του κρατούμενους.

Αρχική δημοσίευση 19/06/2020