Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης (μέλη του Ε.Α.): Μια πρώτη απάντηση στο κείμενο της Ταξικής Αντεπίθεσης

0
207

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

1 Φλεβάρη 2018

Επτά μήνες μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών –Κομμουνιστών) επ’ αφορμή της επίθεσης εναντίον του Ν. Μαζιώτη θεώρησε πως κάποιος πρέπει να τους περιφρουρήσει και να τους απαλλάξει των ευθυνών τους.

Γνωρίζουμε την πολιτική κάλυψη που προσφέρουν στο μετανοημένο πρώην μέλος του Επαναστατικού Αγώνα για τον οποίο η Ταξική Αντεπίθεση δηλώνει ότι είναι αμετανόητος. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει προβεί σε σειρά δηλώσεων αποκήρυξης τόσο του εαυτού του(μιλάμε για την αναφορά του στις 30 Ιουνίου ‘‘ ποτέ δεν έχω δηλώσει ότι είμαι επαναστάτης’’ όσο και της επιλογής της ένοπλης δράσης του Ε.Α. και όχι μόνο (πχ. αναφορά στην απολογία του για ‘‘ανάθεση’’ κλπ).

Κυρίαρχο σημείο της στάσης του, η αναφορά του στην ήττα του Επαναστατικού Αγώνα το 2010.Τη δράση του Ε.Α. ο ίδιος επιχείρησε να αποδομήσει μέσα στο δικαστήριο τη στιγμή που εμείς οι ίδιοι παρά τα χτυπήματα που έχει δεχθεί η οργάνωση αγωνιζόμαστε πλέον μόνοι μας να περιφρουρήσουμε το πολιτικό της πλαίσιο, τους στόχους και την σημασία της, να κρατήσουμε ζωντανό και σε ισχύ το πρόταγμα της ανατροπής του καθεστώτος και της Κοινωνικής Επανάστασης μέσω του ένοπλου αγώνα. Ο ίδιος ήταν αυτός που ‘‘έβγαλε’’ τόση δουλειά στην προσπάθεια αποδόμησης του Επαναστατικού Αγώνα όση δεν είχε καταφέρει τόσα χρόνια το κράτος. Σε αυτές τις θέσεις ήταν αλληλέγγυος ο μάρτυρας υπεράσπισης που αναφέρεται στο κείμενο και όχι στο ζωντανό και μη ηττημένο Επαναστατικό Αγώνα. Γιατί, αν είναι αλλιώς τα πράγματα δεν θα έπρεπε να είναι μάρτυράς του.

Σαφώς το μέλος της Ταξικής Αντεπίθεσης το οποίο φώναζε σε μας μέσα στην δικαστική αίθουσα ‘‘είσαστε τελειωμένοι’’ και ‘‘θα σας ξεγράψει η ιστορία’’ και η πολιτική υπεράσπιση του μετανοημένου δεν είναι αδιαχώριστες. Το οποίο μέλος της Τ.Α στη συνεδρίαση της 30ης Ιούνη δεν είχε έρθει ως μάρτυρας υπεράσπισης αλλά, – όπως είχε συμβεί και με άλλους εκείνη την μέρα που η σχεδόν άδεια από συντρόφους αίθουσα που γίνονται οι δίκες μας, ‘‘ξαφνικά’’ γέμισε με ‘‘αλληλέγγυους’’ – ως ουραγός στον μετανοημένο που πρωταγωνίστησε στο τσίρκο στις 30 Ιουνίου.

Προφανώς και θα ‘‘ξεχνούσε’‘ η Ταξική Αντεπίθεση ότι η πολύμηνη απομόνωση του Μαζιώτη ξεκίνησε εκείνη την ημέρα και ήταν αποτέλεσμα όλων όσων έγιναν στη δικαστική αίθουσα. Ο μετανοημένος και όσοι τον συνέδραμαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν τους όρους για να τεθεί ο Μαζιώτης σε πολύμηνο καθεστώς απομόνωσης.

Και αυτό συνιστά μια σημαντικότατη εκδούλευση στη κυβέρνηση, το κράτος και την υπηρεσία. Όπως ήταν αναμενόμενο πως θα ‘‘ξεχνούσε’‘ και τη δημόσια απειλή του μετανοημένου στο δικαστήριο(5 Ιουλίου) ότι ο ‘‘Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού’’. Για εμάς ήταν αναμενόμενο επίσης ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα ‘‘ξεχνούσε’’ να βγάλει έστω και 1 ανακοίνωση για την απεργία πείνας που κάναμε προκειμένου το καθεστώς απομόνωσης του Μαζιώτη να σπάσει. Και προφανώς δεν θα λάμβανε καθόλου υπ’ όψιν της το γεγονός ότι στο κείμενο που βγάλαμε μετά την επίθεση τίποτα νέο δεν λέγαμε, απ’ όσα κατ’ επανάληψη αναφέραμε πριν από αυτή. Τότε που προκαλούσαμε για απαντήσεις και αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε σιωπούσαν επιδεικτικά. Ίσως είναι από τις ελάχιστες στο χώρο συγκεκριμένη ομάδα που δεν ‘‘κατάλαβε’’ τι έγινε και πως καταλήξαμε να δέχεται επίθεση ο Νίκος Μαζιώτης.

Προφανώς και δεν ‘‘κατάλαβε’’ γιατί σε όσα προηγήθηκαν της επίθεσης, σε όσα συνέβαλαν για να διαμορφωθεί το έδαφος να γίνει αυτή η πράξη συνέβαλε και η ίδια με τον τρόπο της.

Και τώρα προσπαθεί να απαλλαγεί η ίδια των ευθυνών της και να απαλλάξει και τον μετανοημένο ο οποίος είναι αυτός που υπερασπίστηκε και θα συνεχίσει να  υπερασπίζεται.

Εν κατακλείδι, καταδίκη της επίθεσης με την προσπάθεια απαλλαγής των ευθυνών τους προσώπων που συνετέλεσαν ώστε αυτή να γίνει πράξη τα οποία στηρίζουν απερίφραστα είναι υποκρισία και μάλιστα άκρως επικίνδυνη για την συνέχιση αφού ο μετανοημένος είναι ένας απ’ αυτούς που με το δικό του κείμενο μας διαπόμπευσε με την επίθεση, για το οποίο κείμενο η Ταξική Αντεπίθεση δεν κάνει καμία αναφορά, το νομιμοποιεί και το αποδέχεται πλήρως.

Και κατ’ επέκταση νομιμοποιεί και τους στόχους αυτής της διαπόμπευσης μέσα από την οποία προδιαγράφεται η συνέχεια της επίθεσης εις βάρος μας. Την ‘‘αλληλεγγύη’’ από τις ύαινες της Ταξικής Αντεπίθεσης την απορρίπτουμε.

Πού να ήξερε ο Μαουρίτσιο Φερράρι των Ερυθρών Ταξιαρχιών που έκανε 30 χρόνια φυλακή τη στάση αυτής της ομάδας στα γεγονότα των τελευταίων μηνών και την αλληλεγγύη που εκφράζουν σε έναν μετανοημένο της ένοπλης δράσης!

Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα