Αρχική » Antifa » Πειραιάς: Ενημέρωση σχετικά με την αντιφασιστική παρέμβαση στο κέντρο την Τετάρτη 26/4

Πειραιάς: Ενημέρωση σχετικά με την αντιφασιστική παρέμβαση στο κέντρο την Τετάρτη 26/4

Τη Τετάρτη 26/4 η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου μαζί με την Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.) συμμετείχαν στην αντιφασιστική παρέμβαση που έγινε στην καρδιά του Πειραιά ενάντια του καλέσματος τη χρυσής αυγής. Παρόλο που το κάλεσμα των φασιστών έγινε την ακριβώς προηγούμενη μέρα, τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά λειτούργησαν και μάλιστα σε αρκετά αποδοτικό βαθμό. Η ώρα συγκέντρωσης τους δημόσια αναφερόταν ότι θα γίνει στις 3 το μεσημέρι, γι αυτό το λόγο επιλέξαμε η παρέμβαση να γίνει δύο ώρες πριν. Από ότι φάνηκε η συνεργασία μπάτσων και φασιστών είχε χρονικό ορόσημο από τις 12 η ώρα, καθότι ο Λαγός και άλλοι 10 νοματαίοι εμφανίστηκαν στην πλατεία Κοραή και το Δημαρχείο της πόλης από περίπου εκείνη την ώρα, με την παρουσία παράλληλα διμοιριών των ΜΑΤ και ασφαλιτών στην περιοχή.

Δυστυχώς για 10 λεπτά διαφορά η αντιφασιστική μας παρέμβαση δεν βρήκε τους φασίστες παρών στο μέρος που κάλεσαν, με τα πρωτοπαλίκαρα της εθνικιστικής οργάνωσης να έχουν ήδη αποχωρήσει από το σημείο και με τους μόνους παρόντες εμάς και τους δεκάδες μπάτσους. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην πλατεία Κοραή μάθαμε ότι οι εθνικιστές αγωνιστές ακύρωσαν άρον άρον την συγκέντρωση μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα τους, αφού η αποχώρηση τους από εκεί αποτελούσε ήδη μία πολιτική ήττα και το να παραβρεθεί κόσμος στην ώρα της «συγκέντρωσης» τους χωρίς αυτοί να είναι παρόντες θα πήγαινε τον πολιτικό τους εξευτελισμό σε άλλο επίπεδο.

Τελικά αποτέλεσε στρατηγική ήττα από την μεριά μας που δεν πήγαμε νωρίτερα και δεν πέρασε από το μυαλό των συντρόφων να στήσουμε αντίσκηνα στην πλατεία από την προηγούμενη μέρα. Όπως και να έχει αποδείχτηκε άλλη μία φορά η υπεροχή των εθνικιστών στις γειτονιές του Πειραιά και δικαιολογείται μία από τις αντιλήψεις που υπάρχουν στο κίνημα για κάστρο της χρυσής αυγής σε αυτή την περιοχή. Παρ’ όλα αυτά η συλλογικότητά μας παραμένει να λειτουργεί με την νοοτροπία του να μην δίνεται ΣΠΙΘΑΜΗ γης στους φασίστες και θα φροντίσει όσο μπορεί στο μέλλον να τη τηρήσει στο ακέραιο.

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου

Στοιχεία επικοινωνίας: [email protected]

Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από την αντιφασιστική παρέμβαση στην πλατεία Κοραή και την μαζική παρουσία των χρυσαυγιτών μπροστά από το Δημαρχείο.

Δείτε επίσης

Αλμυρός, Βόλος: Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη …

Αφήστε μια απάντηση

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων