Αρχική » Antifa » Πετράλωνα: Επίθεση φασιστών στην κατάληψη (πρώην) ΠΙΚΠΑ

Πετράλωνα: Επίθεση φασιστών στην κατάληψη (πρώην) ΠΙΚΠΑ

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο twitter αλλά και στα καθωστωτικά έγινε φασιστική επίθεση στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ

Όπως βγήκε στα καθεστωτικά

Περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων που λειτουργεί ως κοινωνικός χώρος για την υγεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φώναξαν συνθήματα εναντίον του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και για τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ενώ έριξαν και μολότοφ. Κατά την επίθεση χτυπήθηκε και ένας νεαρός από τον χώρο.

Αμέσως συγκεντρώθηκε κόσμος και οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή στα γύρω στενά.

Και πληροφορίες από το twitter

21:27 Έγινε επίθεση πριν από μια ώρα στην κατάληψη πρώην πικπα από 20-30 φασιστες με πέτρες και μολότοφ και χτύπησαν ένα ατομο της ανοικτής συνέλευσης Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου. Μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο. Η φωτια έσβησε ενώ 3 από τα ατομα της συνέλευσης που τους πήραν στο κυνήγι προσήχθησαν από τους μπάτσους. Μαζεύεται κόσμος στο ΠΙΚΠΑ!

22:27 Την ίδια στιγμή που οι ΔΙΑΣ προσηγαγαν τους 3 γείτονές μας, διευκόλυναν την αποχώρηση των νεοναζί με σίδερα και λοστούς από των Ηλεκτρικό Πετραλώνων.
Εδώ να σημειώσουμε ότι οι παρακρατικοί μπουκαραν στο ηλεκτρικό ακάλυπτοι και τραμπουκιζαν μετανάστες με την προστασία της αστυνομίας .

22:39 Σήμερα 8:20 μμ η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, την ώρα που η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου πραγματοποιούσε συνέλευση, δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστών. Οι φασίστες ήταν περίπου 30, κουκουλομενοι, σπάσαν τζάμια, πέταξαν πέτρες και μολότοφ και φώναζαν «Πουτανας γιοι αναρχικοί θα πεθάνετε » . Όταν βγήκαν οι σύντροφοι για να τους κυνηγήσουν, απομόνωσαν έναν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με αλυσίδες με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα . Επίσης όταν κάποιο σύντροφοι τους κυνήγησαν απωθώντας τους, ήρθαν ΔΙΑΣ ΟΠΚΕ και περιπολικό και προσήγαγαν τρεις από τους συντρόφους. Αυτή την στιγμή οι σύντροφοι είναι στην γαδα. Σε λίγη ώρα ξεκινάει πορεία στην γειτονιά.

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου

Κοινωνικός χώρος για την Υγεία

05:20 Και οι 3 προσαχθέντες συντροφοι απο τη φασιστική επίθεση στην κατάληψη ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα είναι ελεύθεροι. Ο σύντροφος που είναι στο νοσοκομείο, είναι καλά και γίνονται οι τελευταίες προληπτικές εξετάσεις.

via athens.indymedia.org

Δείτε επίσης

Αθήνα: Σύσκεψη εργατικών σωματείων για οργάνωση διακλαδικής απεργίας

Λάβαμε 20/09/2018 Στη φάση αυτή η σχετική ανακοίνωση συνυπογράφεται από τα σωματεία: Σύλλογος Εργαζομένων στα …

Αφήστε μια απάντηση