Πέραμα και Ζώνη, φασίστας δε θα μείνει

0
207

 

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, δύο μόλις μέρες μετά την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το υπόδικο ναζιστικό κόμμα προχώρησε σε προκλητική συγκέντρωση στο Πέραμα, με παρουσία σχεδόν όλης της κοινοβουλευτικής του ομάδας.Η αστυνομία και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το σχεδιασμό της παρέδωσε την πόλη στους τραμπούκους και προχώρησε σε συντονισμένη επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιούταν.

Τις επόμενες μέρες η γνωστή συμμορία της Χρυσής Αυγής του Ασπρόπυργου που καλύπτεται από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, προχώρησε σε ενέδρα και ξυλοδαρμό μετανάστη που εργάζεται στην περιοχή. Την Τρίτη 10 Οκτώβρη η 8μελής Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε συνεργείο αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ για τα 100 χρόνια από τη Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία. Η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με την παρουσία του Μιχαλολιακού την ερχόμενη Παρασκευή στα γραφεία τους αποτελεί την νέα προκλητική δράση της ναζιστικής συμμορίας.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στη νέα προσπάθεια της φασιστικής συμμορίας να εισβάλλει σε παραδοσιακές, εργατικές γειτονιές.

Δεν ξεχνάμε την παρακρατική επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ το 2013, γιατί το εργοδοτικό σωματείο του Αγίου Νικολάου παραμένει σε λειτουργία συσπειρώνοντας το κάθε κατακάθι της περιοχής. Εξάλλου η εισβολή του Λαγού στο σχολείο του Ικόνιου που φιλοξενεί προσφυγόπουλα τον περασμένο Ιανουάριο που τρομοκράτησε γονείς και καθηγητές, μας έδειξε για άλλη μια φορά το εφιαλτικό «όραμα» που μας ετοιμάζουν.

Οι νυχτερινές επιδρομές τους είναι δείγμα περιθωριοποίησης και αδυναμίας. Η φασιστική συμμορία επιστρέφει στην ημιπαρανόμη δράση της δεκαετίας του `90, μέσα από το διαρκές φυλλορρόημά τηςκαι την πλήρη αδυναμία της να παράξει μαζικές κοινωνικές δράσεις. Μοναδικό στήριγμα της είναι οι προσβάσεις της στον κρατικό μηχανισμό. Δεν είναι μόνο η προστασία που της παρέχει η Ελληνική Αστυνομία. Οι εισαγγελικές αρχές μετά από «ανώνυμες» καταγγελίες ενεργοποιούν κατάπτυστες έρευνες κατά εκπαιδευτικών σε Κερατσίνι και Πέραμα επειδή διδάσκουν σε προσφυγόπουλα.

Οι ναζί προσπαθούν να δημιουργήσουν θύλακες σε λαϊκές γειτονιές, για να χρησιμοποιηθούν σαν πρώτη γραμμή κρούσης υπέρ των αφεντικών. Την προηγούμενη περίοδο το «οχυρό» τους στη Νίκαια, συντρίφτηκε από το αντιφασιστικό κίνημα. Τα «εργατικά» σωματεία και παρατάξεις τους, απομονώνονται αποφασιστικά από το εργατικό κίνημα.

Δεν εφησυχαζόμαστε! Η ακροδεξιά παραμονεύει για να συντρίψει την εργατική αντίσταση, αν αποτύχουν οι μνημνονιακές κυβερνήσεις τους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει το σύγχρονο Πόντιο Πιλάτο απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και αποδέχεται τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως κοινοβουλευτικούς παράγοντες,κρυβόμενη πίσω από «δημοκρατικές» προφάσεις και λογικές ίσων αποστάσεων.

Στην «γραμμή» του ευρύτερου Πειραιά υπάρχουν 3 τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (Σαλαμίνα, Πέραμα, Πειραιά) καθώς και αυτό του λακέδικου σωματείου της Ναυπηγοεπισκευστικής Ζώνης, που λειτουργούν σαν ορμητήρια – γιάφκες τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος. Πρέπει να πιάσουμε το νήμα να ξηλώσουμε την όποια ναζιστική δράση και επιρροή στην περιοχή.

Ξεκινάμε μια πρώτη εβδομάδα δράσης και ενημέρωσης στα Λύκεια του Περάματος και διοργανώνουμε μια παρέμβαση στα καραβάκια τις περιοχής και στην ίδια την πόλη, το Σάββατο 21/10 στις 11.30πμ. Καλούμε κάθε συλλογικότητα ή μεμονωμένο αγωνιστή του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος σε συστράτευση για την εκδίωξη των τρομοκρατικών, ναζιστικών συμμοριών από τις περιοχές του Πειραιά. Οι συλλογικότητες μας θα πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες και το επόμενο διάστημα ώστε να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης και του ταξικού αγώνα ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που οργανώνονται από τους καπιταλιστές και τα τσιράκια τους.

Πειραιάς 16 Οκτώβρη 2017

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΥ (ΟΡ.Μ.Α.)
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΕΑΣ – ΕΘΕΛ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Π.Ε.Ν.Ε.Ν.)

Πηγή: ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού