Πάτρα: Αντιφασιστική – Αντικρατική – Αντικαπιταλιστική συγκέντρωση και πορεία

0
192

ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ !

Κυριακή 21 Γενάρη πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία το Λευκό Πύργο, για το Μακεδονικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής Μακεδονίας. Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα της άσκησης βέτο για την πιθανή ένταξη της Μακεδονίας στο μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Το ζήτημα της ονομασίας της αποκαλούμενης και F.Y.R.O.M, που είχε συνταράξει την εγχώρια πολιτική σκηνή και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία πριν δυο δεκαετίες, πυροδότησε εκ νέου μια εκστρατεία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών (εκκλησία, εθνικιστικές οργανώσεις, κόμματα, δημάρχους, ΜΜΕ), μια εκστρατεία με ξεκάθαρα αντιδραστικά χαρακτηριστικά που επιχειρούν να παίξουν γι’ άλλη μια φορά το χαρτί του εθνικισμού, του σωβινισμού και της μισαλλοδοξίας. Παρ’ όλη την εθνικιστική φιέστα αντίδρασης στη χρήση του όρου ‘’Μακεδονία’’ από τη γειτονική χώρα, αντιλαμβανόμαστε πως η πιθανή είσοδος της F.Y.R.O.M στο ΝΑΤΟ αλλά και την Ε.Ε είναι στρατηγική επιδίωξη για τη δυτική καπιταλιστική αγορά, τόσο για οικονομικούς, όσο και για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους που σχετίζονται με τον ενδοκυριαρχικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας στα Βαλκάνια αλλά και τα συμφέροντα της ελληνικής και σλαβομακεδονικής άρχουσας τάξης.

Το παρόν συλλαλητήριο με το βαθιά εθνικιστικής φύσης ζήτημα που είχε στην ατζέντα του, όπως ήταν αναμενόμενο στηρίχθηκε, πλαισιώθηκε και προπαγανδίστηκε από μια στρατιά αντεπαναστατικών και φασιστικών πολιτικών, θρησκευτικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων. Τραγελαφικές φιγούρες με περικεφαλαίες, παραδοσιακές ενδυμασίες και άρματα μάχης έδωσαν το παρόν τους, διαμορφώνοντας ένα κλίμα ζόφου και φολκλόρ αισθητικής όμοιας με αντίστοιχες επιδείξεις τόνωσης εθνικής υπερηφάνειας που διοργανώνουν ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Αυτή η μέρα αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τις διάφορες ναζιστικές και φασιστοχουλιγκανικές γκρούπες να επιτεθούν σε καλεσμένες αντιεθνικιστικές συγκεντρώσεις και υποδομές του ελευθεριακού κινήματος. Συγκεκριμένα, το μπαράζ επιθέσεων ξεκίνησε με το  ανεπιτυχές ‘’χτύπημα’’ του Ελευθεριακού Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, το οποίο απωθήθηκε από την ομάδα περιφρούρησης. Σειρά είχε η κατάληψη Libertatia, στην οποία αρχικά προξένησαν κάποιες μικρές υλικές φθορές στο φράχτη και το κτήριο. Οι αιμοδιψείς τάσεις των φασιστών όμως δεν είχαν τελειώσει εκεί. Μερικές ώρες αργότερα επανήλθαν με την ασυλία των αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιώντας οργανωμένη επίθεση με φωτιές προξενώντας ολοσχερή καταστροφή στην κατάληψη. Την επόμενη μέρα το αντιφασιστικό-ελευθεριακό κίνημα ανασυγκροτήθηκε και πραγματοποίησε μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης κατευθυνόμενο προς το σύνδεσμο των θρασύδειλων που έκαψαν την κατάληψη. Η πορεία δέχτηκε επίθεση από την αστυνομία η οποία προχώρησε σε συλλήψεις 5 συντρόφων, για τους οποίους ελλοχεύει ο κίνδυνος της προφυλάκισης.

Εμείς, από το δικό μας μετερίζι, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την κατάληψη Libertatia και το Ε.Κ.Χ Σχολείο αλλά και στους 5 συλληφθέντες της πορείας της 22/02 που δέχτηκε τη επίθεση των μπάτσων. Τα θρασύδειλα υποκείμενα που τόλμησαν να απλώσουν χέρι στις δομές και υποδομές του ανταγωνιστικού κινήματος θα μας βρουν απέναντι τους. 

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑΚΑΙΡΗ ΤΗ ΓΗ !

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ, ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ !

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA, ΤΟΝ Ε.Κ.Χ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση
Πάτρα, Γενάρης 2018
saktapatra.wordpress.com