Πάτρα: Ανάληψη ευθύνης για αντιεκλογικές δράσεις σε εκλογικά κέντρα υποψηφίων

Γι` ακόμη μια φορά βλέπουμε τι κάνει πραγματικά το κράτος, διώκει, καταστέλλει, φυλακίζει τα από τα κάτω αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Παράλληλα, εξαθλιώνει και περιοθωριοποιεί ανέργους, ανασφάλιστους, επισφαλώς εργαζόμενους, αστέγους, τοξικοεξαρτημένους, μετανάστες και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Οι εξουσιαστές προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους στην εξουσία ή να ανέλθουν σ` αυτή δίνουν και πάλι στο λαό υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες. Ισχυρίζονται ότι μέσα από ένα θεσμό που θρέφει την ανισότητα, μέσα από ένα θεσμό ανάθεσης των προβλημάτων σε <<ειδικούς>> θα βρεθούν λύσεις για το λαό χωρίς το λαό.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είδαμε υποψηφίους να γεμίζουν τις πόλεις με αφίσες, κάρτες, χαρτιά τους ίδιους που κάποτε πολεμούσαν και υπερασπίζονταν τη διάσωση του περιβάλλοντος. Είδαμε υποψηφίους να τοποθετούνται για το πως πρέπει να <<αξιοποιηθούν>> τα κτίρια των καταλήψεων, άλλους να παραθέτουν συσσίτια με συνοδεία ψηφοδελτίων και χαρτζιλικίου. Τέλος, άλλους να διοργανώνουν πανηγυράκια με life style καρικατούρες που στόχευσαν στο να προωθήσουν τα σεξιστικά στερεότυπα της κοινωνίας και μέσω αυτών να μαζέψουν ψήφους.

Για μας δεν έχει σημασία αν οι υποψήφιοι προέρχονται από την αριστερά ή τη δεξιά εξωκοινοβουλευτικές και μη ή το παίζουν ανεξάρτητοι ο ρόλος τους στη τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα είναι άλλος από το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο σκοπός τους είναι η ικανοποίηση της προσωπικής τους ματαιοδοξίας και η εξασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Γι`αυτό θα μας βρίσκουν απέναντί τους! Όπως επίσης, και όλοι αυτοί που αποβλέπουν σε προσωπικό όφελος με το να πουλήσουν την ψήφο τους σε κάποιον υποψήφιο.

Έτσι την Τετάρτη 14/5 βάφτηκαν με αντιεκλογικά συνθήματα τα εκλογικά κέντρα των: Θύμιος Σώκος Υποψήφιος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Γιάννης Δημαράς Υποψήφιος και απερχόμενος Δήμαρχος Πατρέων, Νίκος Οικονομόπουλος Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη Υποψήφια Δήμαρχος Πατρέων καθώς και η Εμπορική τράπεζα στην Ερμού.

Όποιος έχει πέσει θύμα των κάλπ<η>κων ονείρων και περιμένει η ζωή του να αλλάξει μέσα από τις εκλογές, ας αναλογιστεί πόσους έχει πιστέψει στο παρελθόν και αν αυτοί του πρόσφεραν κάτι ουσιαστικό.

Εμείς αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης, αντιεραρχικότητας, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και δίψα για ζωή και δημιουργία όχι απλά επιβίωση. Αγωνιζόμαστε για να τερματιστεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και η επιβολή αυτού στο περιβάλλον και στα ζώα. Για ένα κόσμο που ο καθένας θα προσφέρει αυτό που μπορεί και θα λαμβάνει αυτό που έχει ανάγκη.

ΥΓ Όσο για σένα ανεξάρτητε Σώκο που προσπάθησες να λάβεις πολιτική υπεραξία από τη δράση μας να ξέρεις σε θεωρούμε ισάξιο καθίκι με όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Αναρχικές/οί ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες

via athens.indymedia.org

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες