ΠΑΣΕ Vodafone: Συμπαραστεκόμαστε στους δύο απολυμένους συναδέλφους

0
848

Λάβαμε 15 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Αρ. Πρωτοκόλλου: 38/2023

Αθήνα, 15/11/2023

Δευτέρα 20/11 – 10.00πμ
στην Επιθεώρηση Εργασίας Νίκαιας (Μαδύτου 2)
η συζήτηση εξ αναβολής για τους 2 απολυμένους συναδέλφους

από το τηλεφωνικό κέντρο της Vodafone (εξυπηρέτηση σταθερής 5519)

Συνάδελφοι,

Η συζήτηση για τους 2 απολυμένους συναδέλφους μας τη Δευτέρα 13/11 στην Επιθεώρηση Εργασίας αναβλήθηκε λόγω απουσίας του δικηγόρου της Vodafone-360Connect, (καθώς η διοίκηση της Vodafone δεν είχε λάβει εγκαίρως την επίσημη πρόσκληση από την Επιθεώρηση Εργασίας Νίκαιας και αρνήθηκε να παρευρεθεί χωρίς αυτή), και έτσι ορίστηκε νέα ημερομηνία συζήτησης για τις 20/11/2023 στις 10.00πμ.

Η καθήλωση των μισθών, η εντατικοποίηση της εργασίας, η εξυπηρέτηση σε chat 3 & 4 πελατών ταυτόχρονα, η πίεση για ασταμάτητη εργασία μέχρι τελικής πτώσης είναι η επιλογή της διοίκησης για το προσωπικό της.

Λύση δεν είναι η σιωπή, η παραίτηση, η παραδοχή πως θα δουλεύουμε ασταμάτητα με μισθούς των 700€. Αντίθετα, η διέξοδος βρίσκεται στη συναδελφικότητα, στη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεων και αξιοπρεπών όρων εργασίας. Η διοίκηση φοβάται και επιτίθεται ακριβώς στις συλλογικές διεκδικήσεις.

Οι επιθέσεις ενάντια στο Σωματείο με ευθείες απολύσεις μελών μας και η συνεχή επιδείνωση των όρων εργασίας καταδεικνύουν πως μοναδική επιλογή μας είναι η περαιτέρω οργάνωση μας και η διεκδίκηση για αξιοπρεπείς όρους εργασίας. Η συζήτηση της προσφυγής των τελευταίων δύο απολυμένων συναδέλφων στην επιθεώρηση εργασίας τη Δευτέρα 20/11 είναι σημαντική για όλους τους εργαζόμενους στη Vodafone.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που μπορεί να παρασταθεί την επόμενη Δευτέρα έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Νίκαιας στη συζήτηση για τους συναδέλφους, να δώσει το παρόν.

Οι απολυμένοι συνάδελφοι που διεκδικούν τη δουλειά τους με αξιοπρεπείς όρους δεν είναι μόνοι τους.

Η έμπρακτη συμπαράστασή μας είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να οδηγήσει την εργοδοσία σε υποχώρηση.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας και δίνουμε το παρόν πλάι τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον
www.pasevodafone.gr – [email protected]
Τηλέφωνα επικοινωνίας με το Δ.Σ.