ΠΑΣΕ VODAFONE: Καταγγελία για περιστατικό στο Τμήμα VBC Connections

0
276

Λάβαμε 27/07/2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Αρ. Πρωτοκόλλου: 45/2018

Αθήνα, 20/07/2018

Καταγγελία για περιστατικό στο Τμήμα VBC Connections

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και την εργασιακή αξιοπρέπειά μας

Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε ηλεκτρονικό μήνυμα (email) που εστάλη σε ομάδα του Τμήματος VBC Connections από τον άμεσο προϊστάμενό της (Team Leader), και είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί, αλλά και του τρόπου με τον οποίον κάποιοι προϊστάμενοι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σε αυτό και σε άλλα Τμήματα της Διεύθυνσης Commercial Operations.

“Ομάδα καλησπέρα

Διανύουμε περίοδο αδειών και αναμένω από όσους έχουν μείνει πίσω να δίνουν το 110% του εαυτού τους καθημερινά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα daily tasks. Επίσης αναμένω από όλους να μην απουσιάζεται χωρίς σημαντικό λόγο από την­ εργασία σας.

(Όνομα Supervisor) και εγώ κάναμε τα πάντα για να μπορέσουμε να σας εξυπηρετήσουμε στο κομμάτι των αδειών. Παρόλα αυτά δεν βλέπω την ίδια ανταπόκριση και από εσάς. Να είστε σίγουροι ότι θα με βάλει σε αρκετές σκέψεις αυτή η συμπεριφορά σας και θα το σκεφτώ αρκετά για τον τρόπο που θα εξυπηρετηθείτε στην επόμενη περίοδο αδειών.

Πάμε λοιπόν από εδώ και πέρα για το πώς θα κινηθούμε μέχρι 15 Σεπτέμβρη που τελειώνουν οι άδειες.

1) 3 διαλείμματα για όλους από 20 λεπτά. Πριν βγείτε διάλειμμα περνάτε από το γραφείο μου για να με ενημερώσετε. Κανείς δεν θα βγαίνει διάλειμμα αν δεν με ενημερώσετε πρώτα

2) Την ώρα που είμαστε στο γραφείο και εργαζόμαστε, απλά εργαζόμαστε. Δεν μιλάμε σε τηλέφωνο εκτός δουλειάς, δεν τρώμε. Στο διάλειμμα σας όλοι μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε και να φάτε όσο θέλετε.

3) Όταν δεν έχουμε δουλειά, είστε υποχρεωμένοι αμέσως να μου ζητήσετε.

4) Ερωτήσεις και απορίες τις στέλνετε μόνο σε μένα.

5) SR και email μοιράζω μόνο εγώ

6) Για εκπαίδευση και οτιδήποτε άλλο πρέπει να πάρετε έγκριση μόνο από μένα

7) Για απουσίες θα πρέπει να ενημερώνετε μία ημέρα πριν και όχι τελευταία στιγμή ενώ το γνωρίζετε πολύ νωρίτερα.

Παρακαλώ για την άμεση συνεργασία και την εφαρμογή από όλους σας. Είναι η τελευταία προειδοποίηση και ισχύει για όλους.

Τα παραπάνω ισχύουν από αύριο και σας περιμένω όλους στις 9:00 να έχετε ξεκινήσει την εργασία σας.

Δεν περίμενα πότε να συντάξω το συγκεκριμένο email και αυτό είναι αποκλειστικά κατόρθωμα δικό σας.”.

Το παραπάνω μήνυμα είναι απαράδεκτο, παράνομο και προσβλητικό. Παραβιάζει κάθε ψήγμα εργατικής νομοθεσίας, ατομικών δικαιωμάτων/ελευθεριών, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα, την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και ως Σωματείο το καταγγέλλουμε με τον πιο καταφατικό τρόπο.

Ενημερώνουμε τους διοικούντες ότι η  χορήγηση κανονικής άδειας και μάλιστα σε περίοδο που επιλέγει ο ίδιος ο εργαζόμενος είναι υποχρέωση του εργοδότη, που ορίζεται επακριβώς από την εργατική νομοθεσία και όχι γούστο ή καλή διάθεση του κάθε προϊστάμενου. Σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν συμμορφώνεται με το παραπάνω είναι παράνομος.

Κανένας προϊστάμενος δεν έχει το δικαίωμα να απευθύνεται σε εργαζόμενους σαν να είναι μαθητούδια ή σχολιαρόπαιδα που ήταν άτακτα, εκβιάζοντάς τους, μειώνοντας τη νοημοσύνη τους και προσβάλλοντας την εργασιακή και ατομική τους αξιοπρέπεια. Κανένας προϊστάμενος δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει αν ένας εργαζόμενος θα ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του ή να «τιμωρήσει» έναν εργαζόμενο φτάνοντάς τον στα όρια της φυσικής του εξόντωσης επειδή πήρε την άδειά του.

Όλες οι «υποδείξεις» του παραπάνω μηνύματος είναι ποινικά κολάσιμες ενέργειες καθώς αποτελούν άσκηση ψυχολογικής και φυσικής πίεσης απέναντι στους συναδέλφους, συνιστούν βαθύτατη προσβολή της εργασιακής τους αξιοπρέπειας, και επιπλέον είναι παράνομες και αντισυνταγματικές. Είμαστε εργαζόμενοι και όχι δούλοι και απαιτούμε να μας συμπεριφέρονται αναλόγως. Το διοικητικό προσωπικό και οι κάθε είδους προϊστάμενοι θα μάθουν να σέβονται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που θα αντιμετωπίσει αντίστοιχη επίθεση να επικοινωνήσει άμεσα με τους εκπροσώπους του Σωματείου.

Απαιτούμε ο συγκεκριμένος προϊστάμενος να ζητήσει εγγράφως συγγνώμη προς τους συναδέλφους που έλαβαν το παραπάνω μήνυμα.

Ζητούμε από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Commercial Operations και τη Manager του Τμήματος Enterprise Commercial Operations να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Οι υφιστάμενοί τους είναι εργαζόμενοι με προσωπικότητα, αξιοπρέπεια και δικαιώματα, και όχι απλώς «ανθρώπινοι πόροι».

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον