Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μάνδρας-Ειδυλλίας

0
437

Το απόγευμα της τρίτης 19 Μαρτίου πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Μάνδρας με αφορμή το ρατσιστικό πογκρόμ που έγινε στα Βίλια απέναντι σε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε ξενοδοχείο της περιοχής. Η παρέμβαση πλαισιώθηκε από πάνω από 30 συντρόφους και συντρόφισσες είχε παλμό με συνθήματα και εκατοντάδες τρικάκια.

Δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως αν επαναληφθεί πογκρόμ ή οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στους πρόσφυγες, ο πέλεκυς της αντιφασιστικής οργής θα είναι βαρύς.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη και ο υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας δημοκρατίας Δρίκος Γεώργιος κάνουν πλάτες στις ακραίες φωνές, τους καλύπτουν και τους ενισχύουν. Η παραπάνω διαπίστωση δεν είναι αόριστες κατηγορίες αλλά η πραγματικότητα όπως φαίνεται και από την παρουσία τους στην επίθεση στο ξενοδοχείο.

Το ίδιο προφανώς ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους που τους στηρίζουν. Τέλος, η επίθεση χρυσαυγιτών και φασιστοειδών στον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε την δευτέρα στα Βίλια Αττικής, δεν μπορεί παρά να μας εξοργίζει. Όχι επειδή νιώθουμε καμία ταύτιση με τις θέσεις του ΚΚΕ ή έστω συμφωνία, αλλά επειδή η συγκεκριμένη επίθεση συνέβη επειδή ακούστηκε μια φωνή υπέρ των προσφύγων. Δεν δέχτηκε επίθεση δηλαδή για την ιδιότητά του σαν μέλος του ΚΚΕ αλλά επειδή καταδίκασε το πογκρόμ, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιαδήποτε αλληλέγγυο.

Πρόσφυγες στο χωριό Φασίστες στον γκρεμό.

Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες

via athens.indymedia.org