Πανό αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες του Πολυτεχνείου

0
949

Πανό αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/εισες του Πολυτεχνείου και αγωνιστικό κάλεσμα στους δρόμους

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου μια πρωτοβουλία αγωνιστών/τριών εισήλθε στο Πολυτεχνείο με στόχο να κρατήσει ανοιχτό το ίδρυμα ενόψει της επετείου της εξέγερσης του 1973. Επιχείρησε, αναλαμβάνοντας να αντικρίσει την ενσάρκωση του υπαρκτού ρίσκου μιας αστυνομικής εισβολής, να άρει τις απαγορεύσεις και το lock out. Η δράση αυτή, ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση του ελευθεριακού αγωνιστικού φρονήματος και οι συνέπειες της, είναι μόνο θετικές στην προώθηση της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Άλλωστε, οι αντιλήψεις που αποτιμούν ως “θετικές” αποκλειστικά τις μη ριψοκίνδυνες δράσεις, σε όποιο πεδίο πάλης και αν αυτές εντάσσονται, οι αντιλήψεις που αναγνωρίζουν ως “θετικές” μόνο τις κινήσεις που δεν έρχονται αντιμέτωπες με την καταστολή, δεν αποτυπώνουν παρά την αντανάκλαση του κρατικού θριάμβου. Η υποχώρηση, ως προϊόν εσωτερίκευσης του φόβου που προκαλεί ο ταξικός εχθρός και οι μηχανισμοί του, είναι αυτή που στρώνει το έδαφος της καταστολής.

Αντίθετα, το προχώρημα της αντίστασης και η πλατιά κοινωνική της γενίκευση είναι που ορθώνει πραγματικό ανάχωμα στην κρατική καταστολή. Η αποβολή του φόβου, έρχεται μέσα από την οργάνωση του αγώνα και την προώθηση της επαναστατικής υπόθεσης. Γι’ αυτό, οι κινήσεις που στοχεύουν στην ανάκτηση της πρωτοβουλίας των κινήσεων από την μεριά των αγωνιζόμενων, πρέπει να αγκαλιάζονται. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες εξήλθαν απ’ το πολυτεχνείο ως νικητές/τριες και όχι ως νικημένες/οι. Το μήνυμα που βροντοφώναξαν ενόψει της 17ης Νοέμβρη, εκτιμούμε ότι ελήφθη. Και δεν είναι άλλο, από το να βγούμε στους δρόμους.

Σήμερα 16 Νοεμβρίου αναρτήσαμε πανό σε αλληλεγγύη προς τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες του πολυτεχνείου έξω από την λέσχη της πανεπιστημιούπολης που παραμένει ανοικτή, προτρέποντας παράλληλα σε συμμετοχή στις αυριανές διαδηλώσεις. Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, την αγωνιζόμενη νεολαία και τους εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο σε κοινή συμπόρευση και μαχητική πάλη. Να τσακίσουμε τους κρατικούς σχεδιασμούς και να ακυρώσουμε έμπρακτα τις αστικές βλέψεις για αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Ιστότοπος: https://steki-fls.espivblogs.net/

Επικοινωνία: [email protected] & facebook

Αρχική δημοσίευση στο athens.indymedia.org στις 16/11/2020