Παλλήνη: Να τελειώνουμε (με) το αστυνομικό κράτος – Κάλεσμα σε Συγκέντρωση

0
1384

Λάβαμε 24/03/2021 από Πρωτοβουλία κατοίκων ενάντια στην αστυνομοκρατία

Να τελειώνουμε (με) το αστυνομικό κράτος

Σάββατο 27/3/2021, ωρα 12.00, στην πλατεία Παλλήνης

Αντιστεκόμαστε

 • Στην κρατική βία και καταστολή
 • Στην καταστρατήγηση ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με πρόσχημα την πανδημία
 • Στην αξιοποίηση της πανδημίας για την ψήφιση νόμων ενάντια στα εργασιακά δι­καιώματα, την δημόσια παιδεία, την δημόσια υγεία και το περιβάλλον για να τα καρπωθούν οι ιδιώτες.
 • Στην οικονομική ασφυξία και την εξαθλίωση που επιδιώκουν σε βάρος της κοινω­νίας μετά το συνεχές lockdown.
 • Στην αντικοινωνική σπατάλη τεράστιων ποσών για προσλήψεις αστυνομικών, αντί γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, αντί εκπαιδευτικών για λειτουργία ολιγάριθμων τάξεων, αντί οδηγών ΜΜΜ για πολλαπλασιασμό των δρομολογί­ων, αντί για ενοικίαση πούλμαν.
 • Στην άνιση μεταχείριση των ασθενών κόβιντ (φροντίδα κατά προτεραιότητα στο σινάφι τους).
 • Στην κακή διαχείριση των αποθεμάτων εμβολίων, που συνεχίζουν με αυτά να εμ­βολιάζουν τα στελέχη τους και τις οικογένειές τους.
 • Στην επιβολή πειθάρχησης και αστυνόμευσης στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους με πρόστιμα και ξύλο, ενώ στοιβάζουν ανθρώπους σε κλειστούς χώρους ευνοώντας τη μετάδοση του ιού.
 • Στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής με την προσπάθεια εξόντωσης και χλευα­σμού του πολιτικού κρατούμενου, απεργού πείνας επί 65 ημέρες Δ.Κουφοντί­να.
 • Στην δημοσιογραφική αλητεία και στα ψέματα των Πετσωμένων ΜΜΕ. Κλείνουμε τις τηλεοράσεις και συναντιόμαστε στις πλατείες, υπεύθυνα, ελεύθερα, αλλη­λέγγυα.
 • Αντιστεκόμαστε στο αστυνομικό κράτος της φαμίλιας Μητσοτάκη, που επιτίθεται με αχαλίνωτη βία εναντίον μας στις πλατείες των γειτονιών μας, στα πανεπιστή­μια και στις διαδηλώσεις με ρόπαλα και χημικά, στα κρατητήρια με βασανιστήρια, και φτάνει να συγκαλύπτει τη δολοφονία ενός ανθρώπου από κρατικό, αστυνομικό αυτοκίνητο της Μητσοτάκη-Μπακογιάννη.

Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές και τις ζωές μας

Να τελειώνουμε (με) το αστυνομικό κράτος

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3/2021, ώρα 12:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ


κειμενο που μοιράζεται στις γειτονιές από πόρτα σε πόρτα εν όψη της προγραμματισμένης συγκέντρωσης ενάντια στην αστυνομοκρατία το Σάββατο 27/3/2021, ωρα 12.00, στην πλατεία Παλλήνης

Γείτονα, γειτόνισσα,

Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι τα αυξημένα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας και η καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόσχημα τη διαχείριση της πανδημίας έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η κυβέρνηση, ή καλύτερα να πούμε η φαμίλια των Μητσοτάκηδων, δρώντας με μαφιόζικες πρακτικές έχει εξαπολύσει πογκρόμ βίας στους δρόμους, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα θύελλα διαμαρτυριών.

Τα περιστατικά άπειρα, που όμως αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ που βρίσκονται υπό την πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης. Να πούμε για τον κτηνώδη ξυλοδαρμό του ανθρώπου στην πλατεία Ν. Σμύρνης, που επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη του διαμαρτυρήθηκε για την επιβολή προστίμων σε δύο οικογένειες που βρίσκονταν το απόγευμα στην πλατεία; Αυτό το αποκρουστικό γεγονός αστυνομικής βίας υπήρξε καταλύτης και πυροδότησε το τέλος της σιωπηλής ανοχής στην αστυνομική βαρβαρότητα. Διαδηλώσεις ξεσπούν σε όλη την Ελλάδα, αλλά η κρατική – αστυνομική αυθαιρεσία συνεχίζεται. Να πούμε για την 18χρονη Έφη που ξυλοκοπήθηκε άγρια και επανειλημμένα από τους αστυνομικούς στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, απειλώντας την και με βιασμό; Για τα βασανιστήρια που υπέστη εκεί και ο Άρης, άλλος συλληφθείς στη διαδήλωση; Για τους ατελείωτους τραμπουκισμούς και εξευτελισμούς πολιτών από αστυνομικούς; Για τη δολοφονία του Ιάσωνα πάνω στη μοτοσυκλέτα του έξω από τη βουλή από αστυνομικό αυτοκίνητο, ακολουθία της Μπακογιάννη, που συγκαλύπτεται επί μέρες; Για τις δολοφονικές επιθέσεις της επίλεκτης και διαβόητης ομάδας Δράση, συνέχεια της αιματοβαμένης Δέλτα που τρομοκρατεί τον κόσμο;

H λίστα είναι τεράστια και θα χρειαζόταν βιβλίο ολόκληρο για να αποτυπώσουμε την εκδικητική μανία, την αυθαιρεσία, την ασυδοσία της αστυνομίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τιμωρείται κανένας δράστης, αφού όπως διατείνεται και ο Χρυσοχοϊδης « η αστυνομία έχει το αποκλειστικό μονοπώλιο στη χρήση νόμιμης βίας για τη διατήρηση της τάξης.» Kαι μέσα σε όλα αυτά, το κράτος ξοδεύει ποσά μαμούθ από τα χρήματα των φορολογουμένων για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, παίζοντας το χαρτί του εξωτερικού εχθρού, αλλά και για προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών για να επιτεθεί στον εσωτερικό εχθρό του, σε όλους εμάς δηλαδή που διεκδικούμε το τέλος του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού κόσμου, που διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή.

Δεν θα μακρυγορήσουμε, απλά να επισημάνουμε ότι οι νόμοι της φυσικής ισχύουν για όλους. Όπου υπάρχει δράση θα υπάρχει και αντίδραση.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΟΡΓΗ.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3/2021, ώρα 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Πρωτοβουλία κατοίκων ενάντια στην αστυνομοκρατία

Πηγή: athens.indymedia.org