Όταν ο Κάφκα φαντάζει παραμύθι μπροστά στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου

Franz Kafka’s personal sketches he did for ‘The Trial’

 Όταν ο Κάφκα φαντάζει παραμύθι μπροστά στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κ.Σταύρος Κοντονής, τι θέση παίρνει σχετικά με την άσκηση αναίρεσης από τον αντιεισαγγελέα του ΑΠ κατά της ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣ ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών;

Καλό θα ήταν να μην κρυφτεί πίσω από λόγια κενού περιεχομένου, τύπου «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» και να διαχωρίσει τη θέση της από αυτή την εφιαλτική μεθόδευση. Εκτός και αν εχει γίνει με την προτροπή, ή την συνειδητή ανοχή της.

Οι ζωές των ανθρώπων και η ελευθερία τους δεν είναι παιχνίδι, πιόνι, στα χέρια κυβερνητικών και κρατικών μανδαρίνων, του τύπου «έφεση στην αθώωση Άνθιμου εσείς; εε τότε αναίρεση στην αθώωση Θεοφίλου εμείς!»

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, γιατί όση σοβαρή πολιτική αντίθεση έχω με την κυβέρνηση Τσίπρα-Συριζανέλ, αλλη τόση απέχθεια τρέφω κατά σκοτεινών τμημάτων της δικαστικής εξουσίας και άλλων κρατικών υπηρεσιών, που δρουν παρασκηνιακά και ανεξέλεγκτα, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης πολιτικών εξελίξεων προς άλλων όφελος.

Το φωτεινό χαμόγελο του Τάσου Θεοφίλου θα τσακίσει, για ακόμα μια φορά, τις υποχθόνιες μεθοδεύσεις του Κράτους και τους κάθε μορφής μηχανισμούς του.

Αλέκα Ζορμπαλά, δικηγόρος

Απαντήστε

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί μπισκότα σε ορισμένες λειτουργίες της ΕντάξειΠληροφορίες