ΟΡ.Μ.Α.: Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο 25/5

0
241

Η τελευταία προσπάθεια ανασυγκρότησης των ναζιστικών μηχανισμών στην Αθήνα περιγράφεται μέσα από περιφορές μερικών μηχανών, βαψίματα σε σχολεία, ρίψη φέιγ βολάν στις γειτονιές και την διείσδυση σε αποτυχημένα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Προσωρινά, εγκαταλείπουν το τοπικό χτίσιμο που διασπά τις δυνάμεις τους και τις κάνουν ευάλωτες, οπότε συγκεντρώνουν ένα μίνιμουμ δυναμικό για να προχωρήσουν σε επιδρομές νύχτας ενάντια σε τυχαίους και μεμονωμένους περαστικούς μετανάστες είτε αγωνιστές. Η ατομική τρομοκρατία των φασιστών είναι επικιίνδυνη και υπαρκτή, αλλό το πολιτικό αυτό σχέδιο είναι θνησιγενές και αδιέξοδο.

Δυστυχώς, η έλλειψη δυνάμεων του Μαχητιού Αντιφασισμού εκτός Αττικής έχει αφήσει το πεδίο ελεύθερο σε μεταφερόμενες τρομοκρατικές ναζιστικές ομάδες να πασχίζουν να δημιουργήσουν γεγονότα. Το κάψιμο της Libertatia, το πογκρόμ στη Μυτιλήνη και το λιντσάρισμα στον Μπουτάρη στοχεύουν στην δημιουργία ακροδεξιού κλίματος, με απώτερο σκοπό να οικοδομηθούν στην πρωτεύουσα. Προς το παρόν δεν τους βγαίνει.

Οι δρόμοι της Αθήνας αποτελούν αφιλόξενο τόπο για τα πάλαι ποτέ τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αφού οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού δεν τους έχουν αφήσει σπιθαμή γης για να παίξουν έστω ένα περιθωριακό αντιπολιτευτικό ρόλο.

Το τσάκισμα των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων, το κλείσιμο των γραφείων – γιαφκών τους, το ξήλωμα κάθε υποψίας «σωματείου» ή «επιτροπής κατοίκων» παραμένει στην επικαιρότητα. Το αντιφασιστικό κίνημα με την συνεχόμενη δράση του δεν θα επιτρέψει όποια κοινωνική τάση προς τα φασιστικά προτάγματα.

Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μάη στο Νέο Ηράκλειο, με προσυγκέντρωση 7μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου.

Το Νέο Ηράκλειο είναι γειτονιά αντιφασιστική.

Ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη απέναντι σε εθνικισμό και ρατσισμό.

Αθήνα, 24 Μάη 2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού