Ομάδα Άφτρα: Μερικές προτάσεις προς την ΕΛ.ΑΣ. για την σωστή καταμέτρηση των διαδηλωτών

0
192

Εμπνευσμένοι από το νέο προεδρικό διάταγμα συγγραμμένο στα γραφεία της ΓΑΔΑ, παίρνουμε το θάρρος να προτείνουμε μερικές λύσεις στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Άλλωστε δεν μας απασχολεί, καθώς όταν αποφασιστεί να υπάρχει κάλεσμα από την ομάδα Άφτρα θα κατέβουν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο.

Αφού ορίζεται πως ο αριθμός των συμμετεχόντων σε πορεία θα πρέπει να είναι πάνω από 200, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στις αστυνομικές δυνάμεις και θα εξηγούμε αμέσως τους λόγους που ισχυριζόμαστε αυτό.

Είναι γνωστό πως στις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας δεν υπάρχουν αρκετοί μορφωμένοι άνθρωποι (γιατί αν ήταν μορφωμένοι δεν θα ήταν στις δυνάμεις καταστολής και αν ήταν άνθρωποι δεν θα θα ήταν στην αστυνομία). Αυτό έχει ως δεδομένο το πρόβλημα της σωστής καταμέτρησης των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, γιατί ως γνωστό το άρτιο ανθρώπινο σώμα έχει μόλις 20 δάκτυλα στα άκρα του – δέκα (-10-) στα χέρια και δέκα (-10-)  στα πόδια και είναι δύσκολο στην μέση του δρόμου να βγάλει τις δυο αρβύλες για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει και τα δάκτυλα των ποδιών στην καταμέτρηση. Άσε που μπορεί να υπάρξει λάθος, οπότε ας περιοριστούμε μόνο στα χέρια και στον εύκολο αριθμό δέκα (-10-). Για να ξεπεραστεί εύκολα αυτό το ζήτημα αποφασίσαμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις που θα επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή της καταμέτρησης των συμμετεχόντων.

Λύσεις

  1. Η απευθείας ανάθεση σε κάποιο εκδοτικό οίκο (φίλα προσκείμενου προς την κυβέρνηση) της εκτύπωσης και πλαστικοποίησης αριθμημένων καρτών από τον αριθμό 1 μέχρι και τον αριθμό 200. Οι κάρτες αυτές θα μοιραστούν σε κάθε αρχηγό διμοιρίας, που θα είναι υπεύθυνος να τις μοιράζει στους παραβρισκόμενους διαδηλωτές. Αν κατά λάθος τελειώσουν οι κάρτες και περισσεύουν 3-4 διαδηλωτές αυτόματα θα προσαγάγουν τους 10 τελευταίους ώστε να μην μπορεί να συμπληρωθεί ποτέ ο σωστός αριθμός.
  2. Καθώς ζούμε σε εποχή οικονομικής στενότητας και μπορεί να δημιουργηθεί θέμα με την εκτύπωση και το κόστος της, ακολουθεί η οικονομική λύση : Κάθε ένας άντρας των δυνάμεων καταστολής που είναι ικανός να μετράει μέχρι τους 10 διαδηλωτές, θα τους τραβάει εκτός της συγκέντρωσης. Αν καταφέρουν και συμπληρώσουν 20 δεκάδες, (πράγμα που θα το καταμετράει και πιστοποιεί ανώτερος αξιωματικός – λόγω της ανώτερης μόρφωσης του) τα υπόλοιπα μέλη των δυνάμεων καταστολής που θα βρίσκονται στο σημείο θα ρίχνουν χημικά και ξύλο στους περισσευούμενους διαδηλωτές. Έτσι θα κρατιέται πάλι ο μαγικός αριθμός 200 και θα οδηγούνται σε μια βόλτα πάνω στα πεζοδρόμια.
  3. Μια άλλη πρόταση μας έρχεται από τον καιρό του Βουλγαροκτόνου και προκρίνεται στους οπαδούς της Χ.Α., του Καρατζαφέρη και του Καμένου. Να κατασκευαστεί μαι μόνιμη τετράγωνη κατασκευή στην πλατεία Κλαυθμώνος που θα χωράει ακριβώς 200 άτομα. Οι πρώτοι συγκεντρωμένοι θα εισέρχονται εκεί μέσα και θα πυροβολούνται με όπλα του paintball με ροζ χρώμα για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην διαδήλωση. Μόλις συμπληρωθεί ο σωστός αριθμός όλοι οι παρευρισκόμενοι στην γύρω περιοχή που δεν θα είναι βαμμένοι ροζ θα προσαγάγωνται στη ΓΑΔΑ.
  4. Φυσικά υπάρχει πάντα η λύση ένας προς ένας δηλαδή, ένας διαδηλωτής και ένας των δυνάμεων καταστολής. Διακόσιοι ειδικά καταρτισμένοι αστυνομικοί θα κρατάν από τον σβέρκο και έναν διαδηλωτή. Μόλις βρεθούν αυτοί με γεμάτα χέρια, οι υπόλοιπες δυνάμεις θα διασκορπίζουν τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Αυτούς τους διακόσιους θα μπορούν να τους περιφέρουν στην ίδια ακριβώς στάση σε όλη την διάρκεια της πορείας με τελικό σταθμό φυσικά στη ΓΑΔΑ.

Μια παράληψη που δεν αναφέρεται στο προεδρικό διάταγμα είναι πως ισχύει ο παλιός κανονισμός (καθώς είναι πολύ παιχνιδιάρηδες στο ΠΡΟ.ΠΟ.) στις 3 προσαγωγές σε διαδήλωση κερδίζεται μια σύλληψη – κατά το 3 κόρνερ πέναλτι όπως όταν παίζαμε μικροί.

Ελπίζουμε πως οι προτάσεις θα εισακουστούμε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για να κερδίζουν και χρόνο και το σημαντικότερο χρήματα μιας και ο καιρός δεν επιτρέπει σπατάλες στο κράτος.

Μην ξεχνάμε πως κάθε διαδήλωση είναι χαμένα χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς όλες οι συμμετέχοντες αστυνομικές δυνάμεις, χάνουν άδικα τον καιρό τους αντί να στηρίζουν τα Έβερεστ και τον ιδιοκτήτη τους.

Ομάδα Άφτρα